FOTBALLTOPPER: Disse to er nå henholdsvis høyeste valgte og høyeste ansatte i Norges Fotballforbund: fotballpresident Terje Svendsen og generalsekretær Kjetil Siem. Foto: Ole Kristian Strøm ,

Den nye fotballpresidenten: – Har snakket ut om Siem-SMS

ULLEVAAL (VG) Den nye fotballpresidenten Terje Svendsen (60) sier at han har snakket ut med generalsekretær Kjetil Siem (55) om den mye omtalte SMS-en til valgkomiteen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Siem spilte inn 11 navn til valgkomiteen med aktuelle styrekandidater, men Terje Svendsen skal ikke ha vært blant disse.

Nå forteller Svendsen og Siem at de snakket ut om dette allerede samme kveld som det ble kjent.

Les også: RBK-sjef Koteng: – Et spill som er oss uverdig.

– Det kom ut på en sånn måte at det kunne virke som at jeg ikke var interessert i å ha han som president. Men Terje bare dro på smilebåndet. Jeg sendte SMS-en på oppfordring etter én av mine tre møter med valgkomiteen, sier Kjetil Siem på en pressekonferansen etter fotballtinget. Han karakteriserer det hele som «helt udramatisk».

De to møtte media sammen på Ullevaal stadion, og kunne fortelle at de har sittet sammen i styret til Ullevaal Media Center. Forholdet mellom dem kommer til å bli fulgt med falkeblikk de neste dagene og ukene.

Les også: Fotballtinget sa nei til moderasjon om lederlønninger.

Terje Svendsen sier at tinget ga «klare føringer» om hva han bør jobbe med i tiden fremover.

– Det er feil å si at det som skjedde utenfor tingsalen i helgen er bra, men samtidig gir det klare føringer og klar retning om hva vi må prioritere. Vi må erkjenne at vi må bli flinkere til å etterleve våre verdier.

Den nye fotballpresidenten har vært leder i regjerende ligamester Rosenborg i mange år. I årene 2000-2006 var han nestleder og deretter styreleder fra 2006 til 2012.

– Det viktigste for meg nå er å bruke de første 100 dagene til å bli kjent med organisasjonen. Jeg kommer til å snakke med klubber og kretser. Toppfotballen kjenner jeg fra før, men jeg skal også bli kjent med administrasjonen.

Les også: Drillo mener Kjetil Siem må gå.

– Er du redd for å bli stemplet som toppfotballens mann – som Rosenborg-mann i et styre der halvparten kommer fra tippeligaklubber?

NY PRESIDENT: Avtroppende fotballpresident Yngve Hallén og påtroppende fotballpresident Terje Svendsen (t.v.) under fotballtinget på Ullevaal stadion søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

– Det er jeg ikke redd for lenger, men det er noe jeg har diskutert mye med folk. Jeg har tror også at jeg har et høyt bevissthetsnivå at hvis jeg skulle tro at jeg kunne gå inn og gjøre en jobb for toppfotballen, så ville det være harakiri. Jeg er president for hele fotballen i Norge.

– Er du redd for å bli en hoggestabbe?

– Når du tar en sånn posisjon, så kan du ikke regne med at alle er enige med deg. Du må fronte beslutninger som en del ikke synes verken er fornuftig eller riktig. Av og til vil du bli hoggestabbe. Det er noe som følger med jobben.

Spurt om han kunne ha holdt det samme innlegget som Rosenborgs styreleder Ivar Koteng på fotballtinget, svarer Svendsen ja. Han ser ikke bare negativt på all stormen rundt NFF de siste dagene.

Les også: Sembs superlønn provoserer Fotball-Norge.

– Jeg tror faktisk det kan ha en oppside. For meg personlig å overta nå - det er jo ikke dårlig «timing». Jeg håper at jeg ikke skal bidra til nye omdømmeutfordringer allerede i morgen...

– Vi har klare signaler fra tinget om å ta tak i verdigrunnlaget og sørge for at det etterleves og blir en del av ryggraden i NFF.

Terje Svendsen ble valgt enstemmig til president for to år. Også resten av styret ble klappet enstemmig gjennom.

Lørdag slo en epost fra direktør Ronny Aasland ned som en bombe på tinget. Hans kritikk av tre nåværende og tidligere NFF-topper ble også tatt opp på Svendsens første styremøte søndag ettermiddag.

– Vi var innom det såvidt. Jeg synes eposten er beklagelig. Det er ikke heldig for oss at sånne ting skjer.

– Hva skjer videre?

– Dette er en personalsak, og generalsekretæren tar denne saken videre, sier Svendsen og nikker mot Kjetil Siem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder