Luxembourg sjokkerte med 0-0 borte mot Frankrike

(Frankrike-Luxembourg 0-0) Få dager etter at de knuste Nederland 4-0, så klarte ikke de franske stjernene å score hjemme mot lille Luxembourg.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

VM-kvalifiseringskampen ble spilt på Stadium Municipal i Toulouse, og gruppeleder Frankrike skulle bare spasere inn tre nye poeng i gruppa der Sverige, Nederland og Bulgaria også er med og kniver om kvalifiseringsplassene.

Les også: Svenskene med viktig utklassingsseier

Da dommeren blåste for full tid kunne amatørene fra Luxembourg juble for sitt første poeng mot Frankrike i en kvalifiseringskamp siden 1914.

Frankrike hadde ballen 73 prosent av tiden, og hadde åtte avslutninger på mål i tillegg til over 50 innlegg, men Luxembourg-keeper Jonathan Joubert holdt nullen mot superstjerner som Olivier Giroud, Antoine Griezmann og ikke minst PSGs dyrekjøpte Kylian Mbappe, som etter en time ble byttet ut med Arsenals Alexandre Lacazette.

Luxembourg med stolpetreff

Paul Pogba var svært nær scoring da han headet i tverrliggeren i det 77. minutt. Men to minutter senere var gjestenes innbytter Gerson Rodrigues nær scoring. Han raidet herlig på venstrekanten, og avsluttet i stolpen fra spiss vinkel.

Sverige klinket tidligere i kveld til med en solid 4-0-seier borte mot Hviterussland, og Nederland slo Bulgaria 3-1.

Frankrike har 17 poeng, Sverige har 16, Nederland 13 og Bulgaria 12. Sverige har Luxembourg hjemme i neste kamp, før de avslutter borte mot Nederland. Frankrike spiller borte mot Bulgaria og hjemme mot Hviterussland.

Det er kun gruppevinneren som blir direktekvalifisert til VM. Via et omspill får åtte av ni toerlag senere i høst kjempe om de fire siste sluttspillbillettene.

PS! Belgia tok seg til fotball-VM i Russland med 2-1-seier borte mot Hellas. Romelu Lukaku scoret det avgjørende målet. Brasil, Iran, Japan og Mexico er allerede klare for sluttspillet sammen med vertsnasjon Russland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder