FORSVARER RONALDO: Portugal-trener Fernando Santos snakker med Cristiano Ronaldo på lagets trening i Marcoussis i går. Foto: Francisco Leong Afp

NRK-reporter hisset på seg Portugal-sjefen med Ronaldo-spørsmål

– Et veldig ufarlig spørsmål fører til at han nesten eksploderer

PARIS (VG) Island-nedturen har fått opp stressnivået i Portugal-leiren. Landslagssjef Fernando Santos (61) fyrte seg opp noe voldsomt da han fikk Ronaldo-spørsmål av NRK i Paris i dag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Et veldig ufarlig spørsmål fører til at han nesten eksploderer fremme på podiet. Det er litt rart, beskriver NRK-reporter Jørn Lien til VG.

Santos møtte pressen på Parc des Princes i Paris dagen før det viktige EM-oppgjøret mot Østerrike. Portugal kommer fra 1-1-skuffelse mot Island, mens Østerrike overraskende fikk 2-0-juling av Ungarn.

VG var tilstede på pressekonferansen hvor Portugal-sjefen først ble småirritert over spørsmålene rundt Cristiano Ronaldos oppførsel mot Island.

– Når folk snakker om fair play, så må jeg noen ganger le, innledet han.

Ronaldo har fått mye kritikk for manglende Island-respekt og for sitt negative kroppsspråk i Portugals første EM-kamp. Han uttalte at Island har «en simpel mentalitet» og at de ikke kom til å få til noe i dette mesterskapet.

Ronaldo ut mot Island-jubel: – Derfor vil de aldri få til noe

FIKK HØRE DET: NRKs reporter Jørn Lien i salen hvor han ble irettesatt av Portugals landslagssjef. Foto: Sindre Øgar

– Mangel på fair play

Men Portugal-sjefen mener tydeligvis at Lars Lagerbäcks uttalelser før oppgjøret, om at Ronaldo og Pepe kunne fått jobb i Hollywood, var mer usportslige – samt at svensken oppførte seg dårlig underveis i oppgjøret.

– Jeg sa ingenting om uttalelsene eller provokasjonen. Jeg synes ikke vi skal snakke om fair play etter at andre har vist mangel på fair play, sier Santos – som understreket at spillere har følelser og at de noen ganger reagerer som Ronaldo.

Han var klar og tydelig, men sint ble han først da NRKs Jørn Lien tok ordet og stilte et heller nøytralt Ronaldo-spørsmål. Lien lurte på hvor viktig Ronaldo er for laget og hva han forventet av Ronaldo mot Østerrike.

– Ronaldo er verdens beste spiller! Hva mer kan jeg si? Den beste spilleren i verden. Hvor relevant tror du han er? Jeg respekterer journalister og jobben dere gjør. Men han er verdens beste spiller, det er så relevant han er, svarte Santos.

Islands svar til Ronaldo: – Dårlig taper. Han bare fjoller rundt og filmer

Den gråhårede Lisboa-mannen gestikulerte, hevet røsten og var alt annet enn fornøyd der han satt på podiet.

– Han hadde fått to spørsmål om Ronaldos oppførsel mot Island, og det kan jo hende at det var det som gjorde at han hadde piggene ute, sier Lien og legger til at det var et naturlig spørsmål han stilte etter at man hadde fått svar på hva Portugal-sjefen mente om Ronaldos oppførsel.

– Hva tenker du om svarene han ga rundt kritikken mot Ronaldo?

– Jeg synes det er rart at han forsvarer Ronaldo på en sånn måte. Han kom ikke med noe selvkritikk. Men det er vel sånn at Ronaldo er den store stjernen, og er han er redd for å få han mot seg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder