Hva er dette?

VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Suverene RBK fortsetter, Start på fortsette å vente på sesongens første seier og mer trøbbel for Sandefjord. Vi har tippet søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon.

 • Knut Arne Hansen

Artikkelen er over fire år gammel

Vi vurderer dagens kamper slik:

Aalesund – Molde B

Etter seks kamper uten seier, fikk Molde en opptur da de slo Bodø/Glimt 3–2 sist. Det kan være nok til at det snur for Solskjærs menn. Samtidig står de foran en tøff bortekamp mot Aalesund, som har vunnet sine to siste kamper og kommet seg over nedrykksstreken. Men i seriesammenheng har ikke AaFK slått Molde siden 2003. Siden den gang har lagene møttes 20 ganger – 15 ganger har Molde vunnet – fem kamper har endt uavgjort. Vi gir Molde tipset til 1,80 i odds, samtidig synes vi uavgjort med 1–0 fra start til 3,70 i odds frister.

Rosenborg – Sogndal H

Rosenborg er inne i en periode med to kamper i uken, og torsdag skal RBK i aksjon i Europa League-play off mot Austria Wien. Torsdag tok de sesongens 14 seier, da Viking ble slått 2–0 i Stavanger. Sogndal gikk på sitt første Tippeliga-tap siden april, da nettopp Viking ble for sterke forrige helg. Nå venter årets tøffeste bortekamp. Sogndal har ikke slått RBK siden 1998, mens trønderne har vunnet åtte av sine ni siste hjemmekamper mot Sogndal. Den statistikken tror vi forbedres her. 1,32 er oddsen, mens 1,85 får man i handikapspillet.

Les våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter på Tipster

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Odd – Sarpsborg 08 H

Etter tre strake seirer tapte Sarpsborg 08 0–2 hjemme mot Vålerenga sist, mens Odd slo Start og tok sin første seier på tre kamper. Med europacupspillet ute av bildet, bør Odd finne tilbake formen om man skal holde unna i kampen om plassen bak suverene Rosenborg på tabellen. Mot Sarpsborg har man ikke vunnet på fire kamper – to tap og uavgjort to ganger. Gjestene varierer litt på bortebane, mens Odd normalt sett er et godt hjemmelag. Selv om oddsen ikke er den beste, får vertene tipset her.

Haugesund – Tromsø U

To lag som tradisjonelt sett spiller veldig jevnt når de møtes. I seks av de åtte siste oppgjørene har maks ett mål skilt FKH og TIL. Det motsatte oppgjøret denne sesongen endte uavgjort. Haugesund har kun tapt én hjemmekamp denne sesongen, mens TIL har vunnet tre av sine fire siste bortekamper. Vi tror det blir tett og jevnt, og blir ikke overrasket om det ender uavgjort.

Strømsgodset – Start H

Strømsgodset er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen med åtte seirer og to uavgjorte kamper. Start står fortsatt uten seier denne sesongen, og borte er fem av ni kamper tapt. Vi tror ikke årets første Start-seier kommer her, men synes 1,27 for hjemmeseier er noe snaut. Da frister 1,75 i handikapspillet mer, eller 2,85 med 0–2 fra start. Over 3,5 mål gir 2,10 i odds, og i Drammen er målsnittet nøyaktig 3,5 denne sesongen.

Viking – Stabæk U

Viking kommer fra 0-2-tap mot Rosenborg, og dermed har de tapt sine siste to hjemmekamper. Laget har tapt tre av sine fem siste kamper, og kun vunnet én. Stabæk tapte mot Haugesund sist, men sto før det med fire kamper uten tap. Borte har de ikke tapt på fire kamper. Viking har også kun vunnet én av sine fire siste kamper mot Stabæk. Gjestene har spilt på seg selvtillit, og kan fort få med seg poeng fra dette oppgjøret.

Åsane – Mjøndalen U

Mjøndalen har begynt å finne formen etter en svak start på sesongen. Nå jager de en kvalifiseringsplass. Men nå står de foran en tøff bortekamp. Åsane har kun tapt én kamp på eget gress denne sesongen. Riktignok har fire av ni endt uavgjort. Mjøndalen som lenge slet på bortebane, har nå kun tapt én av sine siste fem kamper på fremmed gress. Vi tror det blir tett og jevn, og synes 3,05 for uavgjort frister mest.

Sandefjord – KFUM U

Sandefjord, som virket så suverene i starten av sesongen, har tapt fire kamper på rad. På hjemmebane har de kun vunnet én av de fire siste kampene sine. Her blir de riktignok klare favoritter, og trenden må snart snu om man skal ha ambisjoner om å rykke opp denne sesongen. Men KFUM blir ingen enkel oppgave. Det ferske 1. divisjonslaget har ikke tapt på tre kamper, og har kun tapt én av sine fire siste bortekamper. Med vertenes svake form, synes vi uavgjortspillet til 3,65 frister med enn 1,55 for hjemmeseier.

Jerv – Raufoss H

Jerv kom noe tregt i gang med sesongen, men viser god form om dagen. Spesielt på eget gress. Nå er fjorårets store overraskelse oppe og kjemper om en direkte opprykksplass sammen med Sandefjord og Levanger. Raufoss ligger nest sist i OBOS-ligaen, og har ikke vunnet på bortebane denne sesongen. Syv av ni bortekamper er tapt, vi tror nummer åtte kommer her. Oddsen er riktignok ikke imponerende.

Strømmen – Ranheim H

Strømmen har kun tapt én hjemmekamp denne sesongen, mens fem av de øvrige åtte er vunnet. Laget er i fin form, til tross for at to av de siste fem er tapt. Borte mot Sandnes Ulf og Kristiansund. Ranheim har hatt et godt tak på strømmen de siste sesongene, men denne sesongen stemmer det ikke like bra for laget fra Trøndelag. Det varierer for mye, Strømmen er mer stabile og får tipset i en åpen kamp.

Fredrikstad – Ull/Kisa H

Fredrikstad har hentet inn Ulrik Flo på lån, de har byttet ut Jan Halvor Halvorsen med Mons Ivar Mjelde. Nå må de begynne å plukke tre-poengere om sesongen ikke skal ende med nedrykk. På papiret er de mer enn gode nok. Ull/Kisa har ikke vunnet borte denne sesongen, og ligger på plassen over Fredrikstad–også de på nedrykk. FFK har et sterkere lag, og hjemme skal og bør de vinne dette.

Bryne–Kongsvinger B

Bryne ligger helt sist i OBOS-ligaen, og har hele ni poeng opp til trygg plass. Laget har tapt syv av sine åtte siste kamper, og ikke vunnet siden de slo Sandnes Ulf i starten av juni. Kongsvinger har vunnet formen, og vunnet fire av sine fem siste kamper. Tapet kom borte mot formsterke Jerv. Dette tror vi Kongsvinger vinner, og oddsen på 2,17 er også fin.

Hødd–Levanger H

Levanger har kommet seg opp på en direkte opprykksplass, og funnet tilbake noe av formen fra starten av sesongen. Nå venter riktignok en tøff bortekamp. Hødd har vunnet fem av sine seks siste hjemmekamper, og har ikke sluppet inn mål i noen av de fem seierne. Levanger på sin side har kun vunnet én av sine seks siste bortekamper. Åpent, men vi synes oddsen for en ny seier på hjemmebane for Hødd er såpass god at de får tipset.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Tippeligaen
 3. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. VG tipper søndagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 2. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon

 3. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 4. VG tipper søndagens kamper i 1. divisjon og Tippeligaen

 5. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

 6. VG tipper dagens kamper i 1. divisjon

Fra andre aviser

 1. Hvordan ender dramaet i Eliteserien og 1.-divisjon? Vi har spurt ekspertene

  Bergens Tidende
 2. Jerv på direkte opprykk etter sterk seier

  Bergens Tidende
 3. «Hvor ble formen av?»

  Bergens Tidende
 4. Bryne møter Viking i cupen

  Bergens Tidende
 5. Bryne møter Viking i cupen

  Aftenposten
 6. Jerv på direkte opprykk etter sterk seier

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder