ØNSKET VIDERE I SKEID: Tom Nordlie, her fotografert i Skeid-bydelen Torshov i Oslo, har gjort seg populær hos ledelsen i klubben. Men nå reiser han til fotball-EM som NRK-kommentator og går glipp av fire kamper med 2. divisjonsklubben. Foto: Frode Hansen VG

Nordlie tar Skeid-fri – hylles som bedre enn sitt rykte

Skeid-leder: – En helt annen person enn jeg er blitt fortalt

Tom Nordlie (54) er ubeseiret på fem kamper som Skeid-trener, men nå forsvinner han til ny sommerjobb. Han skal kommentere fotball-EM for NRK.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi har begynt å få litt sving på ting. Nå går jeg glipp av 14 treninger og fire kamper, sier Nordlie til VG.

– Er det en riktig prioritering, da?

– Jeg hadde avtale med NRK da jeg tok over Skeid, så dette var de klar over da jeg tok over. Men dette kommer til å gå helt fint. Didrik Bjella og Johnny Ademaj leder laget, dessuten blir Stig Mathisen med på de to hjemmekampene. Jeg kommer tilbake etter kvartfinalen i EM og får vært med mot Oppsal før jeg reiser tilbake til Frankrike og kommenterer finalen, svarer trenerveteranen.

Les også: Vraket Afrika-tilbud – gjør comeback i 2. divisjon

Skeid-leder hyller Nordlie

Tom Nordlie har ledet den tradisjonsrike klubben til tre seire og to uavgjorte kamper etter at han kom inn som ny hovedtrener. Nå ligger Skeid på tredjeplass i 2. divisjon avdeling 1, ni poeng bak lederlaget Tromsdalen.

– Jeg har sagt at vi er ubeseiret når jeg drar og at jeg ikke vil komme hjem til at vi ligger på åttendeplass, fleiper den tidligere Skedsmo-, Løvenstad-, Lørenskog-, Strømmen-, Skjetten-, Odd-, Vålerenga-, Sandefjord-, Start-, Viking-, Lillestrøm-, Kongsvinger-, Fredrikstad-, Sandnes Ulf- og Avaldsnes-treneren.

Etter en drøy måneds samarbeid med trenerveteranen er styreleder Erling-Geir Iversen i Skeid Fotball strålende fornøyd.

– Jeg har aldri vært borti en person det er knyttet så mange myter til. Da vi ansatte Nordlie så var det med skrekkblandet fryd. Alle har en oppfatning av ham. Han har oppnådd gode resultater, men har fått et ufortjent rykte. Jeg har opplevd en helt annen person enn den jeg er blitt fortalt han er. Han er en utrolig fin fyr. Faglig helt suveren, men også utrolig flink med spillergruppen, sier Iversen.

Les også: Dro på «campingtur» og vant i Skeid-debuten

Han har allerede snakket med 54-åringen om å forlenge samarbeidet også etter 2016-sesongen.

– Vi er veldig interessert i å fortsette med Nordlie som trener. Han gir 100 prosent av seg selv enten han er i eliten eller i 2. divisjon. Måte han behandler spillerne på, og hvordan han jobber med dem, er utrolig bra. Han ser potensialet, er opptatt av utvikling og er veldig ydmyk og konstruktiv. Vi er veldig godt fornøyd og samtalene vi har hatt innledningsvis har vært positive. Samtidig har han en større markedsverdi enn Skeid, og det kan dukke opp større klubber som vil ha ham, sier styrelederen.

Les også: Drillo og Nordlie blir trenerteam

Nordlie vet ikke om han fortsetter

– Jeg har ikke peiling, svarer Nordlie på om han ser for seg et lengre engasjement.

– Skeid har spurt meg allerede, og jeg snakker litt med styreleder om hva som skal til. Det går på når på døgnet vi skal trene, spillerstall, støtteapparat, rammevilkår for spillere og markedsmessige ting. Klarer vi å flytte budsjettet fra 2,5 millioner kroner til 5-6, så får du gjort en del.

Nordlie mener Skeid, som sist ble cupmestere i 1974 og spilte i Tippeligaen i 1999, bør klare å ta nummer to-posisjonen i Oslo.

– Det ligger noe sjel langt bak i veggene her. Det er mange frivillige, godt trenermiljø og mye talent. Utfordringen er å ta vare på talentfabrikken samtidig som man prøver å ha et flaggskip, sier Nordlie, som ikke helt har gitt opp å kjempe om opprykk – selv om Tromsdalen har åpnet kruttsterkt med ni strake seire

– Alt er mulig, men det ser vanskelig ut. Oppdraget er å sørge for at Skeid ender blant de syv beste som kvalifiserer seg for neste års 2. divisjon (med kun to avdelinger). Det er førsteprioritet.

VG-spesial: Her er EM-profeten

Tror Frankrike vinner EM

Torsdag reiser han til Frankrike for å kommentere 12 EM-kamper, deriblant finalen, for NRK.

Les også: Journalist Nordlie «kuppet» Høgmo-pressekonferanse

– Jeg begynner med rysaren Albania – Sveits, melder Tom Nordlie.

– Hvem er din favoritt til å vinne mesterskapet?

– Frankrike, Spania, Tyskland og Belgia skiller seg ut. Så er jeg spent på England som har et mer spennende lag enn på lenge. Men jeg tror Frankrike vinner.

– Og hvem blir EMs store spiller?

– Paul Pogba.

Les også: VG møtte Zlatan: – Ville elsket å se Norge i en stor turnering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder