VMs PENESTE? Maren Mjelde utlignet til 1-1 for Norge mot Tyskland i VM i fjor. Keeper Nadine Angerer var sjanseløs. Foto: Andre Ringuette , Afp

Mjelde: – Enorm skuffelse hvis vi ikke kommer til OL

Bare OL-plass er godt nok for landslagskaptein Maren Mjelde (26) før kveldens kamp mot Sverige. Da må Norge vinne OL-kvaliken mot tre andre lag.

  • Jostein Magnussen
  • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Hvis vi ikke skulle klare å kvalifisere oss til OL

nå vil det bli en enorm skuffelse for alle, sier Mjelde.

I går kveld fikk jentene en obligatorisk trening på kunstgresset på Stadion Woudestein i Rotterdam, hjemmebanen til Excelsior.

Her blir svenskene – som har spilt i alle OL siden starten i 1996 – første hinder på veien til Brasil, så venter Nederland lørdag og Sveits neste onsdag i miniturneringen i Nederland den kommende uken.

Bittert tap

– Vi har hatt OL som det store målet – også før VM, sier Maren Mjelde og bekrefter at 1-2-tapet mot England i VM i Canada i sommer fortsatt irriterer. Seier hadde gitt OL-billett og selvsagt kvartfinale i VM.

NØKKELSPILLER: Maren Mjelde, her fra VM i fjor. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

– Vi føler enda på den bitre kampen mot England, hvor vi egentlig kunne klart å kvalifisere oss. Nå har vi visst siden i fjor sommer at vi fikk en ny sjanse. OL- kvaliken har ligget i bakhodet siden og det er det alle sammen har trent for det siste halvåret.

Skulle det ikke bli OL-deltagelse trøster landslagskapteinen seg med at det er mange unge som kan kjempe om en OL-plass om fire år også.

«Jordfreseren»

– Så det er ikke helt mørkt om det ikke skulle gå. Det er mange i den gruppe vi har nå som kommer til å fortsette og holder «god alder» til OL i Japan i 2020, sier Mjelde som kommer inn i «100-kampers-klubben» dersom hun er på banen mot Sverige, Nederland og Sveits.

Det er et "stykke bak" Trine Rønning som i kveld sin 160. landskamp. Hun er flyttet frem på midtbanen og er svært glad for den nye rollen mot Sverige.

– Jeg elsker å være "jordfreser" på midtbanen, sier hun til VG.

Norges mest rutinerte spiller innrømmer at det er tøft å måtte spille en så avgjørende turnering på dette tidspunktet av året, men at hun nå føler seg "veldig klar".

– For dette laget er det ikke snakk om å spille forsiktig for å sikre et resultat i den første kampen av kvaliken. Det blir "full pupp" hele veien. Entusiasmen er så stor. Jeg har aldri vært med å tape for Sverige i en viktig kamp. Det er godt å ha med seg inn i denne kampen. Vi har en god følelse mot dem, sier Rønning.

Kampen går klokken 19.30 og sendes direkte på Max.

Mer om

  1. OL

Flere artikler

  1. Pluss content

    Landslaget på innsiden

  2. Slik kobler landslagskapteinen av i Nederland

  3. Finjord tok ut usikker trio til OL-kvalik

  4. VGs fotballjournalist mener: OL er ikke det viktigste

  5. VGs landslagskommentator: Alt taler for norsk tap – der ligger også Norges store sjanse ...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder