Martial kåret til årets unge spiller i PL – på Facebook

VGs oddstips: United fester grepet om den viktige fjerdeplassen

Prislappen på Anthony Martial (20) ble omtalt som komplett galskap, overgangen et massiv sjansespill. Ni måneder senere ble han av fansen stemt frem som årets unge spiller i Premier League.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den britiske avisen Mirror og TV-kanalen ITV har for andre år samarbeidet om Facebook Football Awards – der millioner av fans kunne stemme frem sine favoritter til blant annet årets lag, årets spiller og årets unge spiller.

Leicester Riyad Mahrez ble kåret til årets spiller, hans manager – Claudio Ranieri – årets manager, mens Manchester Uniteds stjerneskudd – Anthony Martial – fikk prisen som årets unge spiller.

– Jeg vil takke alle fans på Facebook som har stemt meg frem som årets unge spiller. Jeg er glad for å spille i Premier League, og håper jeg vil fortsette å score mål, sier Martial.

Etter at nesten én million stemmer var talt opp vant han prisen foran Tottenhams Dele Alli og Evertons Ross Barkley.

20-åringen står oppført med ni scoringer og tre målgivende pasninger i Premier League denne sesongen. Han har i tillegg scoret to mål i Champions League, ett i Europa League og to i FA-cupen – det siste sendte United til finalen Wembley. Det gjør franskmannen til Uniteds toppscorer sammen med Wayne Rooney.

• Vår journalist på internasjonal fotball kommenterer: «Ta vare på denne gutten. Han er blitt symbolet på galskapen»

– Et massivt sjansespill

Manchester United jaktet i store deler av sommeren en spiss. Mange store navn ble nevnt, men til slutt falt valget på den daværende 19 år gamle Monaco-spissen. Prislappen var skyhøy. Over 400 millioner kroner, med bonuser som kan øke prisen til nærmere 700 millioner. For et relativt uskrevet blad fikk dette flere eksperter til å rynke på nesa.

FIKK PRIS: Anthony Martial takker fansen som har stemt han frem som årets unge spiller i Premier League. Foto: Eddie Keogh Reuters

– Jeg vurderer ham til å være et stort talent. Men den prisen er komplett galskap! Han har ikke oppnådd noe ennå, sa fotballjournalisten Vincent Duluc i den franske storavisen L'Équipe til VG.

Følg VG Sporten i sosiale medier: Facebook, Twitter og Snapchat - @VGsporten

Martial har tidligere blitt sammenlignet med den franske spisslegenden Thierry Henry, også han var skeptisk.

– Dette er et massivt sjansespill, men på grunn av situasjonen Manchester United er i, må du ta slike sjanser. Vi så at han skapte mye trøbbel for Arsenal på Emirates forrige sesong, og at han har en lys fremtid, men det er alltid et spørsmål om han kan prestere når det gjelder, kommenterte Henry etter at overgangen var et faktum.

Med sine 14 scoringer (og tre kamper igjen å spille denne sesongen), er han kun tre mål bak Wayne Rooneys debutsesong for Manchester United. Det har stoppet skeptikerne.

Les også: Martial står i spissen for Uniteds ungdomsrevolusjon

Har alt å vinne

Med tre kamper igjen av årets sesong – to i Premier League og FA-cup-finalen – har Manchester United og Martial fortsatt alt å spille for.

Leicester har allerede sikret seg Premier League-tittelen, men det er fortsatt full spenning om hvem som får den meget viktige fjerdeplassen – som gir Champions League-spill neste sesong.

Manchester United ligger to poeng bak byrival City – som for øyeblikket ligger på fjerdeplass. Men de røde djevlene har en kamp mindre spilt – kveldens oppgjør borte mot West Ham.

Vinner Martial og co. den kampen – sitter de i førersetet før den siste serierunden. Skulle de klare å stikke av med den siste Champions League-plassen, og samtidig sende de himmelblå til Europa League, vil det på mange være en liten revansje fra da City vant Premier League-tittelen på bekostning av United på overtid i siste serierunde i 2012.

VG Live: Følg kampen fra kl. 20.40

West Ham kjempet også lenge om en topp fire-plassering i Premier League, men mistet sjansen sin da de tapte mot Swansea i helgen. Dermed er nok mye av lufta ute av London-laget, mens United som nevnt har alt å spille for. Rødtrøyene har i tillegg tolv kamper på rad uten tap mot West Ham – og vant sist for en snau måned siden, da de sendte Hammers ut av FA-cupen.

Oddsen for en ny United-seier mot West Ham er 2,20.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

I VG Sportens ferske podkast får du dommen over bokseverdenens superkamp, Leicester-helten som ble flau og hvorfor far og sønn Thoresen må passe seg som hockeyeksperter:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder