GODT PÅKLEDD: I den tyske høstkulden på Olympiapark i Berlin fulgte toppfotbalsjef Nils Johan Semb A-landslagstreningen mandag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

NFF vurderer å gjeninnføre sjefrolle over landslagstreneren

BERLIN (VG) Da Per-Mathias Høgmo ble landslagssjef i 2013,
flyttet det daværende regimet toppfotballsjefen nedover i hierarkiet. Nå skal Norges Fotballforbund vurdere å flytte stillingen tilbake.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det bekrefter fotballpresident Terje Svendsen overfor VG.

I den varslede evalueringen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo etter VM-kvalikmøtet i Tsjekkia, vil «sensorene» også felle en dom over organisasjonskartet som Svendsen arvet da han overtok for Yngve Hallén tidligere i år.

– Det er en del av evalueringen, sier Svendsen.

Høgmo før Tsjekkia: – Større konkurranse enn på lenge

Endret med Høgmo

Da Egil Olsen var landslagssjef inntil september 2013 hadde Drillo toppfotballsjef Nils Johan Semb over seg i systemet. Med Høgmo-ansettelsen gikk landslagssjefen til å bli direkte underordnet styret i Norges Fotballforbund, som ledes av fotballpresidenten.

Det er dermed fotballpresidenten som er Høgmos sjef. Men der kan det altså være en endring på gang, uten at Svendsen vil forskuttere noe som helst eller vurdere for eller imot den nåværende ordningen.

– Jeg har ikke reflektert over det. Styret må avgjøre, melder Svendsen.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb ønsker ikke å kommentere at NFF kan vurdere å gå tilbake til den tidligere ordningen.

Gjennomgang av troppen: Åtte landslagsspillere uten tillit

Semb med A-landslaget

Semb er på plass i Berlin, der landslaget hadde første samlingsdag mandag før fredagens skjebnemøte i Praha. Samme dag spiller U21-landslaget første av to playoff-matcher i EM-kvalifiseringen mot Serbia.

– Prioriteringsrekkefølgen i min arbeidsinstruks er veldig tydelig. Det er A-landslaget som er øverst. Så er jeg med U21-landslaget etter vi er ferdige her, sier Semb til VG.

Han leverer halvårlig rapporter både på A-landslaget og U-landslagene til styret. Men han er klar på at han ikke har noen «vurderingsmyndighet» av Høgmo, som altså skal under lupen hos NFF-styret etter Tsjekkia-kampen.

– I hvilken grad bruker Høgmo deg som «sparringpartner»?

– Det er ganske naturlig at vi snakker mye sammen. Og jeg er en tett link mellom U21- og A-landslag med tanke på uttak. Jeg blander meg ikke inn i det, A-landslagssjefen velger først, men jeg er en diskusjonspartner. Spesielt i situasjonen nå med både U- og A-lag der du skal tenke både kortsiktig og langsiktig, svarer Nils Johan Semb.

Les også: Høgmo hevder bråket på forrige samling er tilbakelagt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder