SCORET TO: Med de hvite nettene på Anfield scoret Daniel Sturridge to mål i Liverpools siste hjemmekamp – i Ligacupen mot Tottenham. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Ingen scorer mer hjemme enn Liverpool – er dette årsaken?

Jürgen Klopp har gjort flere forandringer på Anfield, og før helgens runde har ingen et høyere målsnitt på hjemmebane i Premier League enn Liverpool.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Liverpool startet sesongen med tre bortekamper, mens nye Main Stand på Anfield ble ferdigstilt. Og med 8500 ekstra tilskuere i ryggen hver kamp – har Klopps menn scoret 2,75 mål i snitt på Anfield i Premier League.

I tillegg til utbyggingen har blant annet Klopp sørget for at nettene i mål – som siden 2012 har vært røde – igjen er hvite. Ifølge klubbens hjemmeside skal Klopp ha bedt om dette for at nettet skal være mer synlig for spillerne.

«Når majoriteten av tilskuerne bak begge mål er kledd i rødt, er ikke det røde nettet like «slående» for øynene i kampsituasjoner som hvitt nett.», skriver klubben på sin hjemmeside.

Totalt har Liverpool scoret 13 mål på fem kamper med de nye nettene. 2,6 mål i snitt per kamp, i Premier League er altså snittet 2,75 mål etter elleve scoringer på fire kamper. Søndag kommer Watford på besøk til Anfield.

Etter Chelseas 5-0-seier hjemme mot Everton lørdag, har de nå 3,0 mål i snitt på eget gress på seks hjemmekamper denne sesongen.

Les også: Klopp lei av å snakke om manglende Europa-spill

– Et tegn på respekt

Det kanskje mest kontroversielle Klopp har gjort etter sin ankomst til Anfield er at han siden i våres har nektet sine spillerne å ta på den berømte «This is Anfield»-plakaten i spillertunnelen før de går ut på gresset.

– Jeg har bedt spillerne ikke ta på «This is Anfield»-plakaten før de har vunnet noe. Det er et tegn på respekt, sa Klopp da.

En annen endring Klopp har gjort etter at han kom til Anfield var å ta fra spillerne, som ikke skulle på landslagsoppdrag, fridagene i landslagspausen. Dette skal han nå ha gått tilbake på.

– Da jeg kom hit tror jeg spillerne hadde noen dager fri, og jeg endret på det. Det var en tåpelig beslutning. Det var bare fordi jeg ikke var vant med det. Men nå som vi er ordentlige engelske trenere, kjenner vi til intensiteten, sier han ifølge Liverpool.no.

VG Live: Følg kampen fra kl. 15.15

Trøbbel

Det har vært en turbulent uke for Watford med bråk på ledersiden. Raffaele Riva har gått av som styreformann, og det er anklager om en falsk bankgaranti fra eier Gino Pozzo oppkjøp av klubben.

Selv om det sportslig har gått bra denne sesongen, kommer de med en lang skadeliste til Anfield.

Liverpool virker bunnsolide, og blir store favoritter. Spørsmålet er om de takler presset i en kamp de skal styre og vinne. Så langt denne sesongen har de gjort jobben – med unntak av bortekampen mot Burnley.

Hjemme på eget gress har de vært meget gode, og vi tror de vinner dette oppgjøret. Med 0–1 fra start er oddsen også spillbar.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder