SVAK KAMP: Sveriges superstjerne Zlatan Ibrahimovic var ingen særlig trussel for Italias keeper Gianluigi Buffon i gruppespillkampen i EM-sluttspilet i Toulouse fredag. Italia vant 1-0. Foto: Pascal Pavani Afp

Buffon til VG om Zlatans skrekkstatistikk: – Tilfeldigheter

TOULOUSE (VG) En målløs Zlatan Ibrahimovic (34) gikk rett i garderoben etter tapet for Italia. Men keeperkjempen Gianluigi Buffon (38) nekter å hovere over at han har sluttet å la svensken score på ham.

Publisert:

– Det er bare tilfeldigheter. Og jeg har et veldig sterkt forsvar foran meg, sier Buffon til VG i pressesonen etter 1-0-seieren i Toulouse.

Spørsmålet var om Juventus-keeperen tror Zlatan noensinne vil score på ham igjen.

Etter det fantastiske målet i Porto i 2004-EM - hvor Zlatan med hælen førte ballen i en herlig bue over keeper og i mål - har han møtt Buffon seks ganger. To ganger for Milan, tre ganger for Inter, alle i perioden 2007 til 2011 - og på Stadium Municipal i går.

Alle gangene spilte han 90 målløse minutter. Zlatan, som har 235 ligamål på sine 335 siste kamper, har nå gått 540 minutter uten nettkjenning på sin tidligere lagkamerat Buffon.

– Helt sykt

Buffons varme tenker til forsvarsrekken er ikke tilfeldig. Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci og Giorgio Chiellini slapp ikke Sverige til en eneste sjanse i går.

Sistnevnte passerer for øvrig i pressesonen med en brødbit i munnen, en vannflaske og en sportsdrikk i hendene og et oppgitt blikk til presseoffiseren som ber ham prate med de italienske journalistene, mens Buffon legger ut.

– Som alle vet, synes jeg at et kollektiv er det beste våpenet i fotball. Måten de spiller på i forsvaret vårt passer med måten vi angriper på. Jeg er ikke overrasket over at de også bidrar til mål; de har jo to bein de også, sier en smilende Buffon, vel vitende om at ringrevene i forsvar har stått bak flere av Italias farlige sjanser i EM.

Som i går: Da Chiellini tok et raskt og langt innkast til innbytter Simone Zaza som fant Eder før matchvinnermålet etter 87 minutter.

– Men hva forteller det at Zlatan har seks kamper på rad uten mål på deg nå?

– Det han scoret i 2004 var til gjengjeld helt sykt, sier Buffon til VG og ler rått.

Les også: Zlatan med sykehuskommentar

Spøkte underveis

Duoen har stor respekt for hverandre. Før kampstart klemte de i spillertunnellen, de hilste hjertelig ute på banen og da Italia spilte ballen ut på grunn av en skade, latet Zlatan som om han ville skyte ballen over en humrende Buffon i det tomme målet da de skulle gi ballen tilbake. Men svenskenes superspiss var egentlig aldri i nærheten av scoring mot Italia. Nærmest var da han skjøt over på omtrent blankt mål midtveis i andreomgangen, men da hadde assistentdommeren allerede markert for offside - et sted Zlatan altfor ofte befinner seg om dagen.

– Mot Irland gjorde vi det ikke bra, og da vi fikk vi ett poeng. I dag spilte vi bra, og vi fikk ingen poeng. Vi får se hva som skjer i den siste kampen, sier Zlatan i pressesonen, hvor VG og hundrevis av andre journalister kjempet om å høre stjernespissens tanker.

Dresskledd og med håret i hestehale fremstod han noenlunde i godt humør en halvtime etter kampslutt, men da dommeren blåste av bar det rett i garderoben. Tusenvis av svenske fans på tribunen fikk ikke en takk fra lagets kaptein.

VG I TOULOUSE: Øyvind Brenne og fotograf Bjørn S. Delebekk dekker Italia-Sverige.

Mens den svenske rettighetshaveren SVTs reporter Jane Björck måtte løpe etter Zlatan for å få et intervju etterpå. Der var det åpenbart at tapet irriterte veldig.

Uavgjort kan holde

– Vi slipper til som vi ikke hadde gjort på hele kampen, og da straffer de deg, sa 34-åringen og rister litt på hodet.

– Den minste feilen, så straffer de deg. Det visste vi om. Men vi har en kamp igjen. Gjør vi det bra der, kan vi fortsatt kvalifisere oss, fortsetter han til SVT.

Faktum nå er at Sverige bør slå Belgia for å avansere i EM. Selv om uavgjort i siste kamp kan holde. Uansett må Sverige frem på banen. Hvis vi trekker fra selvmålet Irland scoret for dem i første kamp, har ikke svenskene produsert en enste sjanse i mesterskapet.

PS! Som PSG- og Barcelona-spiller har han sluppet å møte den 38-årige keeperkjempen, og da Sverige og Italia møttes i 2009 var ingen av dem på banen.

.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder