Beskyldt for å filme – Bugge Pettersen måtte rydde opp

MÅTTE HOLDES TILBAKE: Flamur Kastrati hisset seg opp over kritikken som haglet fra Strømsgodsets supportersving etter kampen. Espen Bugge Pettersen måtte gå i mellom for å forhindre at det hele utartet. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Kastrati i munnhuggeri med egne supportere

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Start 1-1) Keeper Espen Bugge Pettersen tok rollen som fredsmekler da Flamur Kastrati ble beskyldt for å filme seg til straffespark og havnet i munnhuggeri med egne supportere.

 • Morten Stokstad

Artikkelen er over tre år gammel

På overtid gikk innbytteren i bakken og det var tydelig for både tilskuere, TV-seere og dommer Kai Erik Steen at Kastrati overspilte i håp om å få straffespark.

Les også: Tror Start må vinne syv av ti kamper

Vil ikke si hva som ble sagt

Flere Strømsgodset-supportere gikk til verbalt angrep på 24-åringen etter kampslutt. Kastrati hisset seg kraftig opp og måtte skyves tilbake av Bugge Pettersen.

– Jeg skjønte lusa på gangen, så jeg gikk bare bort for å sjekke at det ikke ble noe ut av det. Jeg skjønner at supporterne er frustrerte, og de kan være det, men det går an å finne riktig timing på den type tilbakemeldinger. Tre minutter etter at kampen er blåst av er kanskje ikke det mest passende tidspunktet, sier Strømsgodset-keeperen til VG.

– Hvilke ord ble sagt?

– Det husker jeg ikke helt. Men det gikk på den situasjonen der han fikk gult kort for filming. Nøyaktig ordrett hva som ble sagt bør vel ikke på trykk uansett, svarer Bugge Pettersen med et smil.

– Det er ampert og det er surt at man ikke vinner en sånn kamp. Jeg skjønner frustrasjonen. Men det går an å prate på en ordentlig måte, sier Flamur Kastrati om den opphetede situasjonen med egne supportere.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt

Avviser at han la seg med vilje

Oslo-gutten innrømmet etter kampen at han ikke skulle hatt straffespark, men benekter at det handlet om overdreven filming.

– Det var ikke straffe. Jeg prøver ikke å filme, men du mister balansen, og det er litt glatt utpå der. Hvis de tror jeg går ut på matta og legger meg, så gjør jeg ikke det, sier Kastrati.

– Jeg oppfattet hele situasjonen som veldig unødvendig. Jeg synes ikke det er riktig at de slenger sånne kommentarer fra siden. Nå er vi i en situasjon der vi har litt trøbbel og mangler energi. Da hjelper i hvert fall ikke sånt, mener Espen Bugge Pettersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

IRRITERT: Flamur Kastrati likte ikke meldingene som kom fra enkelte av Strømsgodset-supporterne etter kampslutt. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Han har forståelse for at Flamur Kastrati hisset seg opp over meldingene fra supporterne bak reklameskiltet på Marienlyst.

– Jeg skjønner jo det. Det er ikke det man vil høre når man har kommet inn og jobbet bra, svarer den tidligere landslagskeeperen.

– Det er vel noen bortpå foten hans, men vi skal aldri jukse oss til noen ting. Det skal vi ikke stå for, sier fungerende hovedtrener, Thomas André Ødegaard.

Les også: Godset-treneren sykmeldt på ubestemt tid

Pedersen: – Tynn suppe

– Vi spiller uavgjort hjemme mot Start, og folk legger seg mer opp i detaljer da. Folk er frustrerte for at vi ikke vinner. Da er det ikke så mye som skal til for at du får høre det fra supporterne. Jeg skjønner at de er frustrerte, men de må skjønne at vi er like frustrerte selv. Andre omgang var tynn suppe, sier Marcus Pedersen.

Han ga Strømsgodset ledelsen på straffespark etter 27 minutter, men bunnlaget Start reiste seg mesterlig etter pause. Det var fullt fortjent at innbytter Lars-Jørgen Salvesen utlignet til 1-1 fem minutter før slutt.

Les også: Viking stoppet av eget «vrakgods»

Nå tror Steinar Pedersen at Start må vinne noe sånt som syv av de siste ti kampene for å klare kvalifiseringsplassen i Tippeligaen.

– I fotball er det ingenting som er mission impossible. Vi kommer inn i tre kamper nå som blir veldig viktig med Sogndal, Bodø/Glimt og Aalesund på rappen. Vi får se hvordan det går i de tre kampene, så får vi snakkes etter det, sier Pedersen.

– En veldig bra første omgang. Men jeg er veldig skuffet over andre omgang. Det var ikke oss bekjent. Vi har slitt litt med det tidligere i år også. Vi må finne ut hva som skjer. Vi ble passive, sier Thomas André Ødegaard.

Les også: Martin Ødegaard ringte Konradsen og forhørte seg om Rennes

Les også

 1. Viking stoppet av eget «vrakgods»

  STAVANGER (VG) (Viking - Stabæk 2-2) Iven Austbø gjorde kanskje årets største keepertabbe, men så ut til å bli reddet av…
 2. Lettet Loberto etter sent vinnermål

  HAUGESUND (FK Haugesund - Tromsø 2-1) Tromsø trodde de hadde sikret ett poeng med ti mann, men ett minutt før slutt…
 3. Fagermo: – Fremover er vi ikke der vi skal være

  SKIEN (VG) (ODD-SARPSBORG 0-0) Rafik Zekhnini fyrte av verbalt, mens Dag-Eilev Fagermo tok en tur i dommergarderoben…
 4. Svensson med mål begge veier: – Jeg har blitt litt mobbet for at jeg scorer få mål

  LERKENDAL (VG) (RBK - Sogndal 3-1) De gjorde seks bytter fra laget som startet mot Viking for tre dager siden.
 5. Tror Start må vinne syv av ti kamper

  DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Start 1-1) Start ga Strømsgodset real motstand, men nå står sørlendingene overfor et…
 6. VG tipper søndagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

  Suverene RBK fortsetter, Start på fortsette å vente på sesongens første seier og mer trøbbel for Sandefjord.

Mer om

 1. Strømsgodset IF
 2. IK Start
 3. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Bugge Pettersen viste fingeren til egne fans: – De sprer møkk

 2. Fansen raste på Flamur Kastrati: – Jeg er ikke til å kødde med

 3. Kastrati sjokkerte – og provoserte – svakt Vålerenga: – Jeg er rå

 4. Deila trekker gullpraten etter sjokktap

 5. Tror Start må vinne syv av ti kamper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder