HEKTISK: Det har vært en hektisk vår for småbarnsfaren Vegard Forren. Nå har han og samboeren til sammen fire barn. Denne sommeren håper han å ta med seg familien ut i Europa. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Forren spiller for nytt Europa-eventyr

Høylytt oppladning: Måtte flytte inn hos svigermor med fire barn

BRUSSEL (VG) Firebarnsfar Vegard Forren (28) spiller for et nytt utenlandseventyr for hele storfamilien mot Belgia søndag.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er 28 år og har en kontrakt som går ut om et halvt år. Jeg har vært tydelig på at jeg ser på dette som min store mulighet til å få et Europa-eventyr. Jeg har veldig lyst på det nå, sier Molde-midtstopperen til VG.

Les også: Forren tok tak i eget liv – nå er han familiefar

Måtte flytte inn hos svigermor

På hjemmebane har han hatt nok å henge fingrene i den siste tiden. For en måned siden kom lille Eline til verden. Fra før har han sønnen Emil og samboeren to barn fra et tidligere forhold.

HJERTEKNUSER: Vegard Forrens datter Eline kom til verden for en måned siden. Foto: Privat

– Det har vært kamper hver tredje dag, trening, fødsel og vannlekkasje hjemme. Så vi har bodd hos svigermor i to måneder nå. Det har vært nokså folksomt og høylytt med fire barn inne i en toromsleilighet pluss svigermor, sier Forren med et smil.

– Det har vært slitsomt. Jeg har hatt et par måneder med fullt kjør nå både på og utenfor banen. Jeg prøver å samle mest mulig overskudd, tillegger han.

En god kamp mot stjernespekkede Belgia på søndag kan være helt avgjørende for at han kan få oppfylt drømmen om et nytt Europa-eventyr. Det forrige, i Southampton, ble ikke som han håpet. Med et halvt år igjen av kontrakten i Molde føler han det er litt «nå eller aldri».

– Jeg er på et punkt i karrieren min der jeg må ta et valg ut fra det som er det beste både for min egen del og for familien. Det blir et valg som passer for alle. Det er nå jeg har sjansen. Jeg er åpen for det meste. Jeg har hatt samtaler med Molde om å forlenge, og jeg har vært klar på at det kan være et tema, men jeg har også vært veldig klar på at jeg håper og tror det skal dukke opp noe veldig interessant nå i juli, sier Vegard Forren.

Les også: Solskjær-krav bak «ny» Forren

Drømmer om ny Premier League-sjanse

28-åringens største ønske er at han får en ny sjanse i en Premier League-klubb.

– Jeg har fortsatt et håp om Premier League.

STOR FAMILIE: Samboeren Cathrine Emilie Valgermo og Vegard Forren har nå fire barn til sammen. Her feirer paret 17. mai 2015. Foto: PRIVAT

– Du tror ikke Southampton-oppholdet har spolert det?

– Nei, det tror jeg ikke. Det er mange tilfeldigheter og omstendigheter som gjør at ting ikke går som planlagt. Jeg har møtt mange Premier League-spillere på landslagsnivå og Europa League-nivå. Jeg føler at jeg har noe der å gjøre. Men samtidig kan det være spennende med Tyskland, Italia og andre store ligaer også.

Les også: Forren kunne ha tjent nærmere 50 millioner i Southampton

Søndag venter en rekke verdensstjerner på det belgiske laget som er en outsider i sommerens fotball-EM.

Vegard Forren vet at mye kan ligge i potten hvis han viser seg frem fra sin beste side.

– Ja, så enkelt er det. Og det er et type press jeg liker å ha. Jeg ser på det som en fin mulighet til å vise at jeg holder et veldig høyt nivå. Det er den type kamper du må bruke til din fordel. Jeg ser på det som en sjanse til å vekke bra interesse.

– Hvilken prislapp har Molde satt på deg?

– Det vet jeg ikke. Sikkert alt for høyt, ler Forren.

– Nei, da, de er klare på at de vil ha meg med videre. Jeg er ikke fremmed for det heller, men jeg vil se på mulighetene som kommer. De fleste klubbene avventer vel til etter EM før de forsterker. Det blir spennende å se hva som skjer de neste to månedene.

Les også: Trønderfest mot EM-klare Island

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder