Veland: Manchester United er vinduets vinner

Stokke: Arsenal er vinduets vinner

HANDLET: Arsené Wenger brukte mange hundre millioner kroner før overgangsvinduet stengte. Foto: John Sibley Reuters

Deadline day: – Arsenal-fansen kan ta seg en pint på puben

«Deadline day» er over og engelske klubber brukte rekordstore summer. Petter Veland og Roar Stokke er uenige om hvem som er vinnerne av overgangsvinduet.

 • Christer Sævig
 • Per Opsahl

Artikkelen er over tre år gammel

– I England synes jeg Arsené Wenger har gjort det fansen har etterlyst; styrket laget og troppen med solide spillere. Arsenal-fansen kan ta seg en pint på puben i kveld, det ville jeg gjort hvis jeg var dem, sier Roar Stokke til VG.

Fikk du med deg? Markus Henriksen klar for Hull i tolvte time

Hans Viasat-kollega, og ekspert på spansk fotball, Petter Veland, mener det er Manchester United som har gjort de beste kjøpene på sommerens elleville overgangsmarkedet. De har vist økonomiske muskler og har blant annet satt overgangsrekord for Paul Pogba, da de betalte Juventus rundt 1,1 millarder kroner.

– For meg er Manchester United den store vinneren. De har tiltrukket seg så mye kvalitet både på trener- og spillersiden uten å kunne tilby spill i Champions League, sier Veland, og legger til:

– Ja, de har brukt mye penger, men dette er jo penger de har belegg for og som de har på konto. De er virkelig forsterket, mener han.

VERDENS DYRESTE: Manchester United har sikret seg Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba, det gjør at Petter Veland utroper dem til overgangsvinduets vinner. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Les også: Pep Guardiola rydder i City-troppen

Overpris for Mustafi

Som Stokke har nevnt: det var nok mange Arsenal-fans som pustet lettet ut da klubben presenterte den tyske midtstopperen Shkodran Mustafi tirsdag kveld. 24-åringen kommer fra Valencia for mellom 380 og 400 millioner kroner.

– Valencia gnir seg nok i hendene over alle pengene som nå kommer til dem. Det fremstår som et meget godt salg, for summen er altfor høy.

– Hva slags spiller får Arsenal?

– Det spørs hvilken utgave av Mustafi de nå har fått. For to sesonger siden var han veldig god, men veldig svak sist sesong da Valencia slet. Alle kjøp har en risiko. Samtidig er Mustafi fortsatt ung, verdensmester og har et stort potensial, svarer Veland.

Stokke mener også Arsenals kjøp av Lucas Perez var et smart trekk.

– Han kan bli en publikumsyndling. Spillestil som Griezmann. Fart og et gyllent venstrebein, sier han.

Sett denne? Provosert av Arsenals overgangsstrategi

Natt til torsdag satt fotballfans verden over og fulgte overgangsmarkedets siste timer. Og fikk se klubbene i Europa pumpe ut stadig flere millioner fra sine velfylte binger. Roar Stokke mener en rekke klubber gjorde en god jobb.

ARSENAL VINNEREN: Roar Stokke mener Arsenal er sommervinduets vinner. Granit Xhaka er blant sommeren store overganger for de rød fra Emirates. Her fra en treningskamp mot Manchester City før sesongen. Foto: Adam Holt Reuters

– Chelsea kjøpte kvalitet i en lagdel som måtte forsterkes. Marcos Alonso og David Luiz forsterker dem. Georges-Kevin Nkoudou til Tottenham kan bli en hit på et velspillende lag, mener Champions League-kommentatoren.

Les historien om Paul Pogba: Tidenes dyreste fotballspiller

I siste minutt ble også den franske landslagsspilleren Moussa Sissoko hentet fra Newcastle for 30 millioner pund til «Spurs». Stokke synes også at regjerende mester Leicester har handlet klokt.

– Islam Slimani kan bli en topp målscorer. Han hadde en kjempesesong for Sporting, og det blir kult å se ham og Leicester i Champions League mot FC København.

– Han er en stor spiss med stor arbeidsrate. Han kommer til å kle Leicester-fotballen som krever akkurat det. Jeg gleder meg til å se ham i aksjon, sa TV 2-ekspert Simen Stamstø Møller i TV-kanalens sending i natt.

Les også: Premier League - der managerne er stjernene

Spania og Italia er en vinner

Den nye og lukrative TV-avtalen til Premier League på verdensbasis gjør at klubbene aldri har hatt mer penger enn det de har nå. Klasseskille er også økt til klubbene i Spania, Italia og Tyskland.

– Sånn sett er disse klubbene i utlandet også vinnere av overgangsvinduet. Mange av klubbene i La Liga har tjent enormt gode penger på å selge til England denne sommeren. Prisnivået til England er mye høyere enn hvis for eksempel en italiensk klubb ønsker å handle med en spansk klubb.

– I tillegg så vi at spillere som Samir Nasri for eksempel, lånes ut til Sevilla samtidig som Manchester City må betale store deler av lønnen hans, det er enorme forskjeller på lønnsnivået nå, sier Veland.

– Dagen minner meg om menn som handler julegaver i panikk den 24. desember. Det blir fort dyrere enn planlagt. Man skulle tro at flere klubber hadde tjent på å handle ferdig tidligere og før sesongen startet, sier Stokke som mener Barcelona har gjort det meget solid av de europeiske klubbene.

Les også: Ekspertenes dom over Premier League-kjøpene

– Internasjonalt så er Barcelona virkelig forberedt på generasjonsskiftet som kommer. Paco Alcacer kompletterer en allerede sterk tropp. De er for meg, totalt sett, den klubben som har kjøpt de mest spennende spillerne med tanke på fremtid, ferdigheter og potensiale, mener Stokke.

Barcelona har blant annet hentet de to unge, franske forsvarspillerne Samuel Umtiti og Lucas Digne. I tillegg er europamester André Gomes klar for klubben, sammen med Denis Suárez og tidligere Ajax-keeper Jasper Cillessen.

Se også: Fotballhistoriens ti dyreste overganger

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Arsenal FC
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Chelsea FC

Flere artikler

 1. Rister på hodet av Arsenals forklaring: – Man blir provosert

 2. Bekymret for engelsk fotball: – Fryktelig betenkelig

 3. Ekspertenes dom: Disse går videre fra kvartfinalene i Champions League

 4. Eksperter: Disse bør ta over for Wenger

 5. Welbeck stanget Arsenal for alvor inn i Champions League-kampen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder