RBK-Kåre om Europa League mot spansk sensasjon: – Det er poeng som gjelder

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Rosenborg 0-2) Rosenborg viste tegn til Europa-form da de banket Strømsgodset. Men nå venter Real Sociedad i Europa League – årets overraskelse i spanske La Liga.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi har lært av kampene mot Celtic og Ajax. Nå må vi være god til å forsvare oss, og tørre å angripe. Det handler det ikke om bortemål, for nå er det poeng som gjelder, sier Kåre Ingebrigtsen.

Torsdag spiller de første kamp i gruppespillet i Europa League i San Sebastian. Baskerne har åpnet forrykende i den spanske toppdivisjonen. De topper tabellen sammen med Barcelona med full poengpott etter tre omganger. Søndag slo de Deportivo La Coruna hele 4–2 på bortebane.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg har sett kampen, men jeg tror ikke de kommer til å skape så mange sjanser mot oss som mot Deportivo, sier Kåre Ingebrigtsen.

Han kunne si seg godt fornøyd med 90 minutter i Drammen. Når RBK la inn et ekstra gir avgjorde de i 2. omgang. Men han innrømmer at 1. omgang ikke var bra. Men da Samuel Adegbenro kom inn for Milan Jevtovic etter pause skjedde det noe med trønderne.

– Om jeg starter eller kommer inn fra benken spiller ikke så stor rolle. Det viktigste er at laget vinner, og at Gud er med meg, sier Samuel Adegbenro, som er dypt religiøs.

Sjekk denne: RBK-Kåre: Kunne slått Celtic med Adegbenro på laget

Han senket Ajax i Europa League med tre mål på to kamper. Nå har endelig Samuel Adegbenro (21) begynt å score i norsk liga for Rosenborg. Ett mål på halvannen match. Det var nettopp på grunn av målteftet nigerianeren ble hentet fra Viking for om lag 14 millioner i sommer.

Og ikke nok med det. Nicklas Bendtner (29) har virkelig funnet scoringsform. Dansken noterte seg for sesongens tiende ligamål da Strømsgodset ble banket med to mål i løpet av åtte minutter i 2. omgang.

– Det er klart at jeg gir en helt annerledes ro når jeg header inn ledermålet. Vi visste at presset var på oss igjen, og vi skulle vende denne kampen til vår fordel, sier Nicklas Bendtner.

Artikkelen fortsetter under bildet

HI FANS: Nicklas Bendtner (t.v.) og Samuel Adegbenro løper mot RBK-fansen på Marienlyst og takker etter 2–0. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Fryktet dødballene

Samtidig gjorde RBK slutt på et åtte år langt mareritt i Drammen. Vi må helt tilbake til 2009 sist de vant her (1-0). Siden har de tapt tre matcher, og spilt fire ganger uavgjort.

– Det er en jevn fotballkamp. Jeg satt med en følelse av at den som scoret først ville ha en god mulighet til å vinne. Jeg synes sjansene våre var store. På 0–0 lå denne kampen og vippet. Så vi er skuffet over at det skjer på dødball. Jeg fryktet jo det, innlegg og den type ting. De er sterke der og må få «kred» for det. Og vi må øve på det, for det var for dårlig i dag, konkluderer Godset-trener Tor Ole Skullerud overfor Eurosport.

Les også: Disse møter Rosenborg i Europa League

Bendtner-scoring

Første Rosenborg-scoring kom etter 61 spilte minutter. Da nikket Bendtner en corner fra Birger Meling knallhardt i mål. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen sto i veien for ballbanen, men han rakk ikke annet, enn å slå ballen opp og inn i hjørnet.

Scoringen kom etter en god RBK-periode, og ledermålet satte mer fart i trønderne. Bendtner avsluttet like over. Og Mike Jensen fyrte av en suser fra 20 meter, som Bugge Pettersen fikk slått corner.

Adegbenro økte

Meling var servitør også på RBKs andre mål. Tore Reginiussen og Anders Konradsen flikket ballen videre inn i feltet. Der sto Adegbenro på kort hold og ekspederte ballen i mål fra kort hold..

Og det kunne godt endt med ett mål til. Ett minutt før slutt var han centimeter fra å øke til 3–0.

Kjempesjanse

Kampen var knappe 20 minutter gammel før Strømsgodset-spissen Marcus Pedersen var ute av spill. En leggskade som har plaget ham de siste ukene var ikke til å spille videre med. Erstatteren Pontus Engblom hadde vært på banen i to minutter før han så det gule kortet. Stemplingen av Tore Reginiussen kvalifiserte til det.

Men tre minutter senere gjorde han det godt igjen. En smart flikk til Eirik Ulland Andersen førte til en kjempesjanse. Men det harde skuddet ble mesterlig reddet av André Hansen.

Ulland Andersen var utvilsomt kampens store spiller i de første 45 minuttene. Han testet RBK-keeper Hansen etter 16 minutter med et lavt og godt skudd. Like før pause banket han til fra skrå vinkel, og ballen strøk like tverrliggeren.

VGLIVE: Sjekk kampen minutt for minutt

Hansen storspilte

Men det var RBK som åpnet best. Etter fire minutter fikk de en kjempesjanse etter nølende forsvarsspill av hjemmelaget. Det endte med en avslutning fra Mike Jensen. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen var på «bærtur» i feltet. Men en meter fra strek sto Mounir Hamoud med en reddende klarering.

Men serielederen fra Trondheim kan takke André Hansen for at de ikke hadde en eller to i «sekken» etter 1. omgang. Han var strålende. Og han forhindret også en stor sjanse med en rask hånd på ballen da Tokmac Nguen i ubalanse kom gjennom alene.

De kan også takke Hansen for at RBK kunne gå av banen uten baklengsmål. Han var meget god også da hjemmelaget jaget redusering i 2. omgang. Men litt flaks hadde han også. Strømsgodsets beste mulighet (Junior) smalt i stolpen.

VGTV: Sportsnyhetene

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder