SKEPTISK: Pep Guardiola viste seg fra mange ulike sider under tirsdagens pressekonferanse i Ukraina. Foto: GLEB GARANICH / X00550

Guardiola mener City ikke har det som skal til for å vinne Champions League

De har vært suverene i Premier League, og brukt en ellevill mengde penger. Likevel mener Pep Guardiola at Manchester City ikke har det som skal til for å gå til topps i Champions League.

Det sa han på mandagens pressekonferanse, ifølge BBC.

Mannen som ledet Barcelona til to Champions League-triumfer, og som nådde semifinalen tre ganger med Bayern München, sier at man trenger noe «helt spesielt» for å vinne det som er verdens gjeveste klubbturnering. Det føler han ikke at Manchester City har.

les også

Spanske medier: Disse kan ta over Real Madrid-jobben

– Forrige sesong så jeg at vi ikke var klare for å vinne, sier han om laget som ble slått ut av Liverpool i kvartfinalen.

Guardiola var alt annet enn fornøyd da Merseyside-klubben sendte seriemesterne på hodet ut av turneringen, og da skjedde blant annet dette:

Pengerekord i England

les også

Neville mener Chelsea-assistent burde sparkes: – Skammelig

De lyseblå fra Manchester var – sett vekk fra Champions League – suverene forrige sesong. De tok 100 poeng på Premier League-sesongens 38 kamper, scoret hele 106 mål og ble seriemestere med 19 poeng ned til byrival Manchester United.

Onsdag er det usedvanlig høy Viking Lotto-premie: Sjekk den store potten hos Tipster nå

Og som om ikke det var nok, siden Guardiola tok over Manchester City i 2016 har han brukt ekstremt mye penger på spillerkjøp. I faktaboksen kan du se samtlige 22 signeringer City har gjort - og hva de har kostet - under spanjolen.

Guardiola har brukt mer penger i City enn i noen av de andre klubbene han har vært i. Bare se på disse tallene:

2008/09: Barcelona – 86.4 millioner pund
2009/10: Barcelona – 102.15 millioner pund
2010/11: Barcelona – 65.25 millioner pund
2011/12: Barcelona – 54 millioner pund

les også

Manchester City utklasset Burnley – ubeseiret i Premier League

2013/14: Bayern München – 55.8 millioner pund
2014/15: Bayern München – 48.06 millioner pund
2015/16: Bayern München – 80.1 millioner pund

2016/17: Manchester City – 185.94 pund
2017/18: Manchester City – 276.48 millioner pund
2018/19: Manchester City: 63.27 millioner pund

Blant spillerne City har til rådighet finner man superstjerner som Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og David Silva, spillere som har vunnet mye og som har holdt verdensklasse over lang tid.

les også

Lukaku kalles «respektløs» etter Juventus-uttalelser

Likevel, det er ikke bare spillerne det handler om, ifølge Guardiola.

– Det er ikke nok at manageren ønsker å vinne, og det er ikke nok at spillerne vil det. Du må ha det ønsket fra klubben, fra eierne, supporterne. Alle må dra lasset sammen for å nå det neste nivået. Når det skjer, vil alle merke det, sier han, og legger til:

– Vi har ikke den følelsen nå.

HYLLET: Barcelona-spillerne kastet Pep Guardiola i lufta etter at han ledet dem til Champions League-seier i 2011. Da slo katalanerne Manchester United 3–1 på Wembley. Foto: Fredrik Solstad

Manchester City har fått en middelmådig start på årets utgave av turneringen. De åpnet gruppespillet med å tape for franske Lyon, før det ble seier over Håvard Nordtveits Hoffenheim.

Nå er det Sjakhtar Donetsk som står for tur.

VGs tips: Sterling scorer mål

Sjakhtar Donetsk har spilt 2–2 i begge sine to første Champions League-kamper. Mistet en 2–0 føring borte mot Lyon sist. Ta med at laget har en 5–1–0-hjemmeflyt på seks seneste i denne turneringen. Og den hjemlige ligaformen er suveren med 10–1–1 på 12 ligakamper. Marlos (mb) og kaptein Taison (mb) er skadet.

Man.City er blant turneringsfavorittene, men denne CL-puljen er foreløpig ukomfortabelt jevn sett med City-øyne. En svak første omgang mot Lyon ga 1–2-hjemmetap. Så fikk Guardiolas lag rettet opp inntrykket med 2–1-bortetriumf over Hoffenheim sist.

Men baklengsmål i fem strake CL-matcher betyr at forsvaret må på jobb her. Kun tre ganger har City stengt målet på 18 siste bortekamper i CL.

1,36 i borteodds blir smått, så vi prøver en mer spennende vri. Et kampbilde der City får muligheter på overganger er tenkelig. Raheem Sterling hvilte i helgen - hvilket trolig gir at han får spilletid i kveld. Sterling har laget fire City-mål på syv kamper i høst. Og han var veldig frisk med to England-scoringer mot Spania forrige mandag.

Målscoreroddsen står til 2,10, spillestopp er kl. 20.55 og Viasport 2 sender kampen.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder