Ranheim–treneren: – Vi snakket om at det var på tide å vinne igjen

RANHEIM (VG) (Ranheim-Odds Ballklubb 3–1) Da Odd så ut til å ha gjennomført en perfekt defensiv omgang mot Ranheim, svarte hjemmelaget med to perfekte angrep på fire minutter.

 • Erik Eikebrokk

Artikkelen er over to år gammel

Før tabellnabokampen på Extra arena hadde bortelaget Odds ballklubb vunnet sine tre siste seriekamper. Dette i kontrast til hjemmelaget, som ikke hadde vunnet noen av sine siste tre.

– Vi snakket om det før kampen, at det var på tide å vinne igjen. Vi kan ikke gå ut på hjemmebane og snakke om å ha marginene med oss og krige oss til en heldig seier, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG etter kampen.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Jaget bortelaget frem

Det var bortelaget Odd som kom best i gang, ledet an av trener Dag Eiliv Fagermos kontinuerlige roping og engasjement fra sidelinjen.

– Vi var klart best den første halve timen, fordi vi presset dem høyt. Så spilte vi mer puslete, energien ble borte, og da kom Ranheim inn i kampen og fikk to mål, sier Fagermo til VG.

Dag Eiliv Fagermo jaget spillerne sine høyere i banen. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Før ti minutter var spilt kunne Odd ha ledet, blant annet etter en enorm dobbeltsjanse for Torgeir Børven og Elbasan Rashani. Ranheim slapp med skrekken, men ti minutter senere var det ingen bønn.

Igjen var Rashani og Børven involvert, men denne gangen var det indreløper Martin Broberg som fikk avslutningsansvaret. Svenskens avslutning fra akkurat innenfor 16-meteren, var perfekt.

– Vi burde ha punktert kampen i første omgang. Jeg er overrasket over hvor dårlige Ranheim er i første omgang. Jeg visste ikke at et lag som ligger så høyt på tabellen, kan være så dårlige. Men så blir jeg like overrasket over hvor dårlige vi er, sier Rashani.

VG Live – Ranheim v Odds ballklubb minutt for minutt

Vendepunktet

Da det så ut som om Fagermo hadde knekt «Ranheim-koden», gikk hjemmelaget i angrep på høyre, med fire minutter igjen på klokka. Innlegget gikk over nesten alt og alle, men ikke over Erik Tønne, som slo inn foran mål.

Foran mål ventet, hvem andre, enn Ranheims toppscorer, Mads Reginiussen, som banket ballen i nettaket bak Odds keeper Sondre Rossbach.

Fire minutter etterpå var Tønne nok en gang på farten. Innlegget var nok ment for Michael Karlsen, men Ranheim-spissen nådde ikke frem. Ballen falt ned på foten til Øyvind Storflor, som iskaldt banket ballen i mål bak Rossbach.

– Det var utrolig viktig å få de målene, for hadde vi ikke utlignet der, så hadde vi måttet jobbe godt i pausen, sier Maalen.

– Det er forferdelig dømming, for det er frispark mot Karlsen, mener Faremo.

Game, sett, Mads

Andre omgang startet som den første, med høyt ballinnehav for bortelaget. Men i motsetning til i første omgang, greide ikke bortelaget å spille seg til sjanser.

Samtidig som Odd jaktet utligning, jaget Ranheim punktering. Og det var til slutt Odd-ballongen som sprakk.

Ranheim-midtstopper Daniel Kvandes dårlige corner kom i retur. På forsøk nummer to fant Kvande toppscorer Reginiussen. Og Reginiussen fant nettmaskene bak Odd-keeperen, via et Odd-bein, og sitt sjette seriemål for sesongen.

– Det er en bra siste time, og det er jeg fornøyd med, sier Maalen.

Flere artikler

 1. «Årets mål»-kandidat fra Karlsen: – Kommer garantert til å prøve igjen

 2. Deila etter Vålerenga-poeng: – Jeg er veldig skuffet

 3. Solskjær etter ny Molde-smell: – Jeg er veldig skuffet

 4. Fantastiske langskudd da LSK tapte mot Ranheim

 5. Brann pepet ut etter hjemmetap for Ranheim

Fra andre aviser

 1. Ranheim trodde de fikk straffe. Så avgjorde Odd kampen.

  Aftenposten
 2. Ranheim med livsviktig seier: Gavepakke til Rosenborg

  Aftenposten
 3. Krigersk oppgjør mellom Ranheim og Kristiansund

  Aftenposten
 4. Ranheim har ikke vunnet hjemme på 147 dager: Disse starter mot topplaget

  Aftenposten
 5. Ranheim dominerte toppoppgjøret – gikk likevel på årets første tap

  Aftenposten
 6. Reginiussen tilbake med et smell - nå er Ranheim et topplag

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no