Kommentar

To tabber for evigheten

Av Trond Johannessen

VOND SLUTT: Loris Karius setter seg ned på knærne, før han sekunder senere legger seg rett ut. Keeperen vet at 2018-finalen vil huskes for hans tabber. Foto: Darko Vojinovic / TT NYHETSBYRÅN

KIEV (VG) Loris Karius (24) sank sammen i fortvilelse på femmeteren. Han ble liggende. Lenge. Alene. Det var ikke vakkert.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Artikkelen er over to år gammel

Real Madrids Nacho og Marco Asensio var de to første som trøstet mannen som ødela alt for Liverpool.

Champions League-finalen inneholdt en sjelden brasseperle, men vil likevel huskes for keeperen som ga bort to mål, avkledd på den største fotballscenen og mest ensom i verden der han lå litt for lenge for seg selv.

Bales scoring var kanskje den fineste i finalehistorien, Karius’ to tabber trolig de verste.

Kanskje vil keeperen slite med å fortsette i Liverpool etter marerittet i Kiev? Fansen sang riktignok med en gang om «You'll Never Walk Alone», og Karius vil forhåpentligvis få bedre støtte fra omgivelsene de neste ukene enn han fikk i de første minuttene.

Tyskeren var også stor i nederlaget, og fikk stående applaus da han gråtende og alene gikk bort til Liverpool-svingen og sa «unnskyld» med hele seg.

Men spørsmålet er hvor merket han er av en så brutal opplevelse på en av de aller største kveldene i klubbens historie.

les også

Ronaldo og Bale hinter om Real Madrid-exit etter Champions League-seier

Karius har grepet sjansen han fikk av Jürgen Klopp, men han glapp da det gjaldt som mest.

les også

Kongen av Champions League

FORTVILELSEN: Loris Karius’ blikk forteller det meste. Han vet hvem som har og får skylden for tapet. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Dermed ble det Real Madrid igjen, og hvis du lurer på hva denne klubben er laget av, så er dette svaret: 13 seire på 16 finaler i den største europacupen.

 • Real Madrid har vunnet ligaen to ganger de siste ti årene.
 • Real Madrid har vunnet Champions League fire ganger de siste fem årene.
les også

Klopp: - Trodde ikke jeg skulle få sjansen igjen

Real Madrid er blitt en bortskjemt klubb, den trenger noe helt spesielt for å løfte seg. Dette er spillere som har holdt sammen i mange år, og de er så store stjerner at det kan være vanskelig å hente frem de siste 10-20 prosentene når Villarreal eller Valencia er motstander. Det har vært vanskelig nok i gruppespillet i Champions League, der Real Madrid har blitt nummer to de siste to sesongene.

les også

Klopp bekrefter: VM i fare for Salah

TRØSTET: Gareth Bale scoret to mål, og etterpå var han en av de første som trøstet Liverpool-keeper Loris Karius. Foto: HANNAH MCKAY / X03696

Men så kommer Bayern og Atlético og Juventus og PSG, og da våkner villdyret, da skjer det noe med øynene til Sergio Ramos og Cristiano Ronaldo. Portugiseren fikk ikke scoringen sin denne gangen, men han fikk pokalen, han var i sin sjette finale og han vant for femte gang.

Likevel: Det så ikke bra ut for Real Madrid i starten. Vi kan gjerne snakke om klubbens spesielle evne til å vinne disse store kampene, men det var jo ikke meningen at Liverpool skulle styre så mye så lenge. van Dijk og Lovren tok kommandoen bak, Alexander-Arnold og Robertson feide frem på sidene og de tre foran var like livate som de har vært under hele sesongen, drevet frem av et voldsomt tribunetrykk.

«Allez, Allez, Allez» kommer til å suse i hodet i mange dager. Supporterne har sunget og sunget i dagevis i Kiev, og ved hotellsengen min var det lagt frem ørepropper. «We've conquered all of Europe, we're never gonna stop», og selv Real Madrids supportere ble med på refrenget utenfor Olympiastadion.

les også

Liverpool er mystikk. Og norsk galskap.

TOK POKALEN: Showmannen Marcelo tok styringen i feiringen, som vanlig. Foto: Matthias Schrader / TT NYHETSBYRÅN

Jürgen Klopps lag dikterte tempoet, og det var høyt, Roberto Firmino skjøt i Sergio Ramos og Alexander-Arnold skjøt i klypene til Keylor Navas.

Men så ble det stille i et par minutter. Mohamed Salah ble liggende, reiste seg og gråt, hans største fotballdag var over etter 28 minutter. Liverpools 1. omgang var også over, og noen få minutter ut i den andre kom den bisarre feilen som sendte Real Madrid foran. Loris Karius kastet ballen i høyrebeinet til Karim Benzema. Hva i all verden var det keeperen drev med?

les også

Real Madrid-kapteinen: - Nå må vi fullføre jobben

Og hva var det Gareth Bale drev med? Hans 2-1-brasse var enda mer spektakulær enn Zinedine Zidanes helvolley i 2002-finalen mot Bayer Leverkusen. På sidelinjen sto Zidane og ristet på høyrehånden igjen, det er slik han tar av, akkurat som han gjorde da Cristiano Ronaldo satte et enda mer kontrollert brassespark i kvartfinalen mot Juventus.

I KIEV: TROND JOHANNESSEN

Sadio Mané traff stolpen, men Liverpool hadde løpt fra seg og helt slutt var det da Karius fomlet inn Bales skudd fra 20 meter.

Dermed ble det Real Madrid-fest igjen. Gjøgleren Marcelo som løp rundt med pokalen, koner og barn på banen, en eller annen demonstrant som måtte stoppes og klokken er nærmere ett i Ukraina når Real Madrids spillere forlater banen.

Og bak alt dramaet, bak skadene og keepertabbene, så er følelsen sterk når Sergio Ramos løfter pokalen:

Finaler tilhører Real Madrid og Zinedine Zidane.

 • Real Madrid vant den største europacupen for tredje gang på rad, som de gjorde selv (fem strake) på 50-tallet, som Ajax og Bayern München gjorde på 70-tallet.


Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Liverpool FC
 2. Real Madrid CF
 3. Champions League

Flere artikler

 1. Klopp overrasket av Karius-smell: - Det er forklaringen

 2. Liverpool-keeper fikk dødstrusler: – Ondskap

 3. Ronaldo og Bale hinter om Real Madrid-exit etter Champions League-seier

 4. Mener Karius burde holdt tett om hjernerystelsen

 5. Sønderknust tabbe-Karius fikk applaus av Liverpool-supporterne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder