El Clásico-oddstips

FÅR IKKE VILJEN: Cristiano Ronaldo (t.h.) vil at Lionel Messi (t.v.) og Barcelona skal stå æresvakt for dem før El Clásico. Det blir ikke noe av. Foto: AFP

Barcelona nekter å stå æresvakt for Real Madrid

Cristiano Ronaldo (32) vil gjerne bli hedret av Barcelona før lørdagens storkamp. Men han får ikke viljen sin.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

– Det hadde vært fint. Jeg hadde likt om Barcelona stod æresvakt for oss, sa Cristiano Ronaldo ifølge Marca etter å ha sikret seieren i klubb-VM, Real Madrids femte tittel i år, forrige helg.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Det er tradisjon i Spania at et tittelvinnende lag blir hedret av motstanderen i første kamp etter at et trofé er sikret. Men det vil ikke Barcelona-direktør Guillermo Amor ha noe av.

Ronaldos Messi-stikk: – Tror han har drømt om det

Han sier at de ikke trenger å stå æresvakt for den nykronede verdensmesteren. Av følgende årsak:

– I denne klubben står vi bare æresvakt for vinneren av turneringer vi har deltatt i, vi gjør det bare dersom vi har vært med i turneringen til vinnerlaget. I dette tilfelle har vi ikke det, sier Amor ifølge AS.

Messi knuser Ronaldo: Signerer monsteravtale med Barcelona

Kaller Ronaldo-kåring for «en stor løgn». Se innslaget her:

Gjorde det for Sevilla

Spanske medier har mesket seg i æresvakt-debatten denne uken, og Madrid-pressen har funnet et eksempel som taler imot det Barcelona-direktøren sier.

Antena 3 og flere andre spanske medier påpeker nemlig at Barcelona stod æresvakt for Sevilla i mai 2006, etter at Andalucia-klubben hadde vunnet UEFA-cupen noen dager i forveien.

Barcelona deltok ikke i UEFA-cupen den sesongen.

Det har imidlertid skjedd at Barcelona har stått æresvakt for Real Madrid, og vice versa, når et av lagene har sikret seg spansk seriegull i forkant av El Clásico.

Les mer: Forfatter fikk Ronaldo til å rase

Barcelona stod æresvakt for Real Madrid på våren i 2008. Da hadde Real Madrid, anført av spillere som Iker Casillas og Ruud van Nistelrooy, akkurat sikret seg ligagullet, så Lionel Messi og de andre Barcelona-stjernene ble nødt til å hylle dem på vei inn på Santiago Bernabéu.

Vi må helt tilbake til 1991 for å finne sist rollene var snudd om. Da entret Johan Cruyffs menn banen til stående ovasjoner fra Real Madrid-spillerne.

Dette må Neymar gjøre for å utfordre Messi og Ronaldo:

VGs tips: Real Madrid-seier

Lørdag blir det, etter alt å dømme, ingen reprise. Men for en fotballkamp det blir. Barcelona leder ligaen med elleve poeng mer enn Real Madrid, som dermed nærmest er nødt til å vinne for å henge med i tittelkampen til våren.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Duellen mellom Messi og Ronaldo setter en ekstra spiss på oppgjøret: Begge står med 53 mål i kalenderåret 2017 og kjemper om å bli årets toppscorer.

Barcelona mangler Samuel Umtiti (f), men håper at Ousmane Dembélé (a) skal være tilbake fra langtidsskade, mens Real Madrid stiller med skadefri tropp.

Selv om Barcelona har vært best denne høsten, var Real Madrid overlegne i de to kampene mellom lagene i august. Legger man til hjemmebanefordelen og det faktum at det er en «vinn eller forsvinn»-kamp for dem, er det grunn til å tro på vertene.

Vi anbefaler derfor et spill på Real Madrid-seier til 2,10 i odds. Kampen vises på Viasport 1. Spillestopp er klokken 12.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Spansk fotball
 3. Real Madrid CF
 4. FC Barcelona

Flere artikler

 1. Zidane slår tilbake mot Ronaldo-spekulasjoner

 2. Hevder Messi sikret seg politisk klausul i Barcelona-kontrakten

 3. Hevder Cristiano Ronaldo er på vei bort fra Real Madrid

 4. Stor VG-kåring: Derfor er Messi bedre enn Ronaldo

 5. Forfatter fikk Ronaldo til å rase: – Forsøkte å skyte spurv med kanoner

 6. Real Madrid nekter å stå æresvakt for Barcelona: - Min avgjørelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder