3 x England vs. Tyskland: «Tyskerne kommer»

Premier League-klubber møter Bundesliga-giganter i tre oppgjør i Champions Leagues åttendedelsfinale. Liverpool-Bayern München er et gigantmøte. Begge har vunnet Europa-cupen fem ganger.

«Tyskerne kommer», fastslår avisen Daily Mirror, mens Daily Mail skriver «La tyskerne komme». Liverpool-sjefen Jürgen Klopp er naturlig nok er henrykt over å møte sin gamle rival Bayern München:

– En tøff, men god trekning. Det ville bli vanskelig uansett, og de er åpenbart et topplag, sier han til Liverpools hjemmesider.

les også

Manchester United møter PSG – Liverpool trakk Bayern München

Liverpool møter altså Bayern München, Tottenham møter den tyske serielederen Borussia Dortmund (danskemøte Christian Eriksen mot Thomas Delaney), mens Manchester City skal opp mot Schalke 04.

– Det blir et fantastisk slag, skriver Robert Lewandowski, Bayern-spissen, på Twitter om å møte Liverpool.

Bayerns billettsalg gikk fullstendig av skaftet etter at trekningen ble klar. 19. februar møtes lagene på Anfield, og 13. mars er det returoppgjør i München.

GLEDER SEG: Robert Lewandowski. Foto: FABIAN BIMMER / X02840

Tyske medier er også opptatt av den spesielle trekningen:

– Vi kunne ikke ha fått noen verre trekningen, sier Bayern-sjefen Niko Kovac ifølge Bild, mens klubbens sportssjef Hasan Salihamidzic har stor respekt for Liverpool:

– De spiller virkelig god fotball. Veldig fysisk, de gir virkelig gass.

les også

Ødegaard har ingen grunn til å angre

Mats Hummels gleder seg til å møte sin tidligere trener, mens Arjen Robben er imponert av det han har sett av Liverpool i høst:

– Liverpool er et godt lag som har hatt en fin utvikling. De har gigantiske spillere, mye fart og kreativitet foran og er en skikkelig enhet. Det er en drøm å få spille en sånn kamp, sier Robben ifølge Bild.

Begge klubbene har altså vunnet Europacupen fem ganger: Bayern i årene 1974, 1975, 1976, 2001 og 2013, Liverpool i 1977, 1978, 1981, 1984 og 2005.

les også

Ødegaards utrolige tenåringshistorie: – Jeg har vært gjennom mye

– Det er en vrien trekning for de tyske lagene, men også i England frykter man de «tyskerne kjempene», skriver nettsiden sport1.de.

Jürgen Klopp kjenner selvfølgelig tysk fotball bedre enn de flere, og han mener at den tyske vinterpausen kan gi Bayern München en fordel.

– Tyske klubber får en fordel når det gjelder skader. De får to-tre uker til å få spillerne sine tilbake fra skader. I mellomtiden spiller vi ti kamper, men i februar skal det ikke utgjøre noen stor forskjell, sier den tidligere Borussia Dortmund-sjefen til Liverpools hjemmeside.

les også

Casillas-smekk til Mourinho etter United-tap

Bayern München og Liverpool har ikke møttes i den gjeveste europacupen siden 1981. Den gang vant Liverpool på bortemål i semifinalen (0–0 på Anfield og 1–1 i München). Liverpool slo deretter Real Madrid i finalen.

Bayern München har vært i semifinalen i Champions League i syv av de siste ni sesongene og vant sist trofeet i 2013.

Åttendedelsfinalene i Champions League:

Schalke (Tyskland) – Manchester City (England),

Atlético Madrid (Spania) – Juventus (Italia),

Manchester United (England) – Paris Saint-Germain (Frankrike),

Tottenham (England) – Borussia Dortmund (Tyskland),

Lyon (Frankrike) – Barcelona (Spania),

Roma (Italia) – Porto (Portugal),

Ajax (Nederland) – Real Madrid (Spania),

Liverpool (England) – Bayern München (Tyskland).

Første kamp spilles 12., 13., 19. og 20. februar, mens returoppgjørene spilles 5., 6., 12. og 13. mars.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder