PÅ FEIL STED: Omar Elabdellaoui satt sammen med støtteapparatet på tribunen under tirsdagens trening i Spania. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Lagerbäck friskmelder Elabdellaoui til Spania-kampen

OLIVA (VG) Omar Elabdellaoui (27) satt på tribunen under landslagets trening tirsdag og må kanskje innta samme plass onsdag. Men han er klar til lørdagens kamp.

– Jeg har fått mye is og kompress på ankelen og det kjennes mye bedre. Jeg regner med at jeg er tilgjengelig til kampen, sier Omar Elabdellaoui til VG

Norges landslagssjef Lars Lagerbäck garanterte høyrebacken på banen da han svarte på spørsmål fra mediene tirsdag ettermiddag.

Ny VG-spesial: Alt om landslagets kamper mot Spania og Sverige her!

– Det er en smell på foten. Han trente ikke i dag, og vi vet ikke sikkert om han trener i morgen. Men det er ikke noe problem, sier han og medisinerne, sier Lars Lagerbäck.

Det var i derbyet mot Panathinaikos skaden kom for Olympiakos-backen.

– Jeg fikk smellen tidlig i 2. omgang og tenkte ikke mer over det. Men da jeg kom hjem kom hevelsen og jeg kjente smertene veldig. Da ble jeg små-bekymret og ringte medisinske apparatet på landslaget, forteller han.

Visekapteinens skade var ett av flere temaer han var innom på pressekonferansen du kan se i sin helhet her:

Omar Elabdellaoui har slitt med en hamstringskade i lang tid. Han var tilbake på Olympiakos-laget for en drøy uke siden etter å ha vært ute siden han måtte forlate banen tidlig i ligakampen mot Panionios 2. februar.

– Jeg var ute en måneds tid, men hamstringskaden er helt borte nå, lover han.

Elabdellaoui rakk tre fulle ligakamper før det og har fått to i etterkant. Med bare fire hele kamper i 2019-beltet er han likevel klar for å møte Spania, og det er garantert godt nytt for Norges svenske sjef:

27-åringen fra Oslo startet hver eneste av de seks Nations League-kampene i høst og bidro dessuten med to målgivende. Han har fremstått som det sikre høyrebackvalget etter at Jonas Svensson en periode var fast abonnent på plassen. Elabdellaoui har dessuten vært mannen som har overtatt kapteinsbindet de gangene Stefan Johansen er blitt byttet ut underveis eller ikke har spilt fra start.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder