MÅLSNIK: Serge Gnabry setter inn 1–0 for Tyskland. Keeper Augustin Marchesin er sjanseløs. Foto: Martin Meissner / AP

Tyskland sprakk etter drømmestart mot Argentina

(Tyskland – Argentina 2–2) Tyskland imponerte selv uten en eneste verdensmester i startoppstillingen – for første gang siden gull-finalen i 2014 – men rotet bort seieren mot Argentina.

Fem minutter før slutt utlignet innbytter og debutant Lucas Ocampos til 2–2. En annen innbytter – Lucas Alario (Bayer Leverkusen) – headet inn 1–2 etter fire minutter på banen. Dermed klarte Argentina å snu matchen som Tyskland til de grader hadde kjørte i 1. omgang.

Og til tross for «bare uavgjort». Kanskje har tyskerne funnet en ny «Der Bomber» på topp. Serge Gnabry – Bayern Münchens nye stjerne – imponerte i hvert fall voldsomt med scoring og målgivende. 1–0 var et kunstverk. Omringet av fire argentinere løftet han ballen i mål etter 15 minutter.

les også

Premier League-spiller sto frem som homofil - nå blir han toppsjef

Det var Gnabrys tiende fulltreffer på 11 landskamper. I EM-kvalifiseringen – hvor tyskerne leder sin gruppe (møter Estland lørdag) – har han scoret totalt fem. Det minner unektelig om spisslegenden Gerd Müller. Men det må tillegges at han var i særklasse målfarlig med 68 landslagsmål på 66 kamper i tidsrommet 1966 – 1974.

Det var et møte mellom to giganter – som har møtt hverandre i tre VM-finaler (1986, 1990 og 2014) – i regnværet Dortmund onsdag kveld. Og det første faktisk på fem år. Tyskland vant som kjent VM-finalen mot Argentina i Rio (Mario Götze matchvinner). Argentina fikk et lite plaster på såret da de slo Tyskland 4–2 (ledet 4–0) i en treningskamp noen måneder etterpå.

les også

Messi ut med ny skade da Barca vant

Men uten Lionel Messi (hjemme i Barcelona) var søramerikanerne usedvanlig slappe i startfasen av treningskampen. Gnabry utgjorde en trussel hver gang han hadde ballen. I tillegg var Lukas Klostermann meget dyktig når han gikk offensivt til verks. De to gangene han ga bånn gass – som om han kjørte på Autobahn – scoret Tyskland.

Høyrebacken fra RB Leipzig hadde målgivende til Gnabry. Og han leverte spill i verdensklasse da han hadde regien på 2–0. Gnabry fant Kai Havertz (Bayer Leverkusen) som enkelt bredsidet inn sitt første landslagsmål.

les også

Gnabry og Lewandowski herjet da Bayern München ydmyket Tottenham

Landslagstrener Jogi Löw uttrykte bekymring før Argentina-matchen. Skadelisten var lenger enn lengst. Han ble tvunget til å slippe til debutanter. Men kanskje viktigst av alt; sjefen for «Die Mannschaft» mønstret en startoppstilling uten noen av verdensmesterne for første gang siden VM-triumfen i Brasil.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder