Fylle-oppslag etter gammelt Soma-intervju

West Ham saksøker avis for millioner

For 115 dager siden sa Ragnvald Soma (21) til VG at han frykter drikkekulturen i England. Nå har uttalelsen ført til millionsøksmål i London.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Men det er ikke det eneste som skaper trøbbel for klubbskiftet.

Tirsdag ble nemlig den snart fire måneder gamle uttalelsen presentert som ny i Evening Standard.

Tittelen «Join West Ham? They drink too much" (Til West Ham? De drikker for mye) fikk det til å koke over for ledelsen i Premier League-klubben.

Rasende manager

Manager Harry Redknapp er rasende. Og et millionsøksmål er allerede varslet.

- De skulle ikke ha skrevet dette, og de har gjort en stor tabbe. De skal ikke slippe unna med dette. Vi har kontaktet våre advokater! tordner Redknapp.

Over to måneder etter Somas generelle uttalelser om engelsk drikkekultur, var 21-åringen på prøvespill i Øst-London.

- Og jeg har aldri uttalt meg om drikkekultur i London-klubben. Det jeg sa for lenge siden var at jeg var skeptisk til drikkekulturen i England. Dette har sammenheng med alle utlendingene, med annen alkoholkultur, som nå spiller i engelske klubber, sier Ragnvald Soma til VG.

- Det er heller ikke derfor jeg ikke vil reise til West Ham nå.

- Årsaken er at jeg helst vil til Italia hvis et bra tilbud kommer. Og at det er helt uaktuelt med overgang til enhver klubb der Rune Hauge er involvert, sier Soma.

- Etter at Ragnvald kom hjem, hørte jeg bare positive ting om West Ham. Han var veldig imponert av det han opplevde i den klubben, hevder Bryne ASA-formann Ole Nordbø overfor VG.

Allerede tirsdag kveld ble Bryne-ledelsen kontaktet av sine sinte kolleger i London.

- Vi måtte forklare at dette stammer fra et gammelt intervju, sier Nordbø.

Markedsverdien synker

Oppslaget kan gå ut over Somas markedsverdi i England. Og selv om Redknapp fortsatt bedyrer at han vil ha 21-åringen, spørs det hva de andre spillerne og West Ham-fansen sier . . .

- Vil Bryne gjøre noe mer med saken?

- Nei, jeg tror ikke det. Vi ser ikke så alvorlig på dette, så lenge West Ham forstår at det er et gammelt intervju, svarer Nordbø.

Hovedpersonen selv er i Italia på prøvespill i Perugia. Men Harry Redknapp har ikke gitt opp håpet.

- Det er fortsatt en god sjanse for at han kommer til oss, selv om jeg vet at han aller helst vil til Italia, sier West Ham-sjefen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder