JUBEL: Sandefjord kunne juble for en vakker scoring og tre poeng mot Tromsø. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Stjernetreff fra Kurtovic sikret Sandefjord-seier

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord–Tromsø 1–0) Et drømmetreff fra hjemvendte William Kurtovic ga Sandefjord deres første hjemmeseier for sesongen – og et ørlite håp om ny eliteseriekontrakt.

  • Sigurd Skjefstad

Lillebroren til håndballesset Amanda vendte nylig tilbake til Sandefjord etter å ha tilbrakt vårsesongen på lån i Ull/Kisa. Mot Vålerenga kom han inn som innbytter, mens det mot Tromsø var duket for en re-debut fra start i fraværet av en suspendert Enric Vallès.

Og etter 55 minutter viste 22-åringen frem skuddteknikk av aller ypperste merke. Pau Morer kom seg ned til dødlinjen på venstresiden, og la ballen 45 grader ut i feltet. Med en kontrollert innsidevolley fra 14 meter plasserte Kurtovic ballen i motsatt kryss.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var en pen assist, men også en jæ... fin scoring, sier Kurtovic til VG.

– Jeg tenkte først å dempe ballen, men så bestemte jeg meg for å skyte. Det er også det trenerteamet har sagt til oss, at vi bare skal brenne til når vi har muligheten!

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

– Vi trengte denne seieren

For de mulighetene har ikke Sandefjord tatt for mange av denne sesongen. Ikke siden andre serierunde, borte mot Start 2. april, har Sandefjord gått av banen med seier i Eliteserien.

Det er 130 dager siden.

Og at første hjemmeseier skulle komme først 10. august - det hadde vel knapt de største pessimistene sett for seg.

– Det tærer på når du slipper inn på slutten gang etter gang. Vi trengte denne seieren. Mange sier det ikke er mulig for oss å berge plassen, men innad i klubben har vi tro på det, sier Kurtovic.

VG Live: Slik var kampen!

Tror de trenger rundt 30 poeng

Sandefjord er nå oppe på ti poeng, og har fire poeng opp til Start og Stabæk på kvalifiseringsplassen. Trener Martí Cifuentes har sett laget ta steg for steg siden han tok over i begynnelsen av juni, og mener laget besto en mental test når de greide å holde Tromsø unna mot slutten.

I de to siste kampene mot Haugesund og Vålerenga har de ledet 2–0 til det henholdsvis var 15 og 1 minutt igjen av ordinær tid - for å stå igjen med til sammen ett poeng.

– Dette var et nytt steg for oss. Og et viktig steg. Men de tøffeste utfordringene ligger foran oss. De møter vi lag som ligger nærmere oss på tabellen, og de kampene må vi vinne, sier Cifuentes til VG.

Spanjolen mener laget trenger 28–31 poeng for å overleve. De betyr at de må ha 18–21 poeng på de gjenværende 13 kampene.

– Akkurat nå tenker vi bare på å unngå nedrykk. Det har prioritet i alt vi gjør, sier Cifuentes.

– Ikke sett det siste av Tromsø i år

For Tromsø ble det en ny skuffende kamp etter å ha tapt 1–2 hjemme mot Haugesund i forrige runde. Gjestene hadde mye ball, og skapte like mange sjanser som Sandefjord, men greide ikke å få ballen i mål.

Nærmest var Runar Espejord som tvang Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen i full strekk midtveis i annen omgang, og Jostein Gundersen som headet over på en god corner fra Morten Gamst Pedersen.

– Vi var ikke skarpe nok foran mål. Det taper vi på i dag. De var kompakte, og scoret et vanvittig fint mål. Slik er fotballen. Men vi tror på prosjektet vårt, og kan gjerne vinne de fem neste kampene. Dere har ikke sett det siste av Tromsø i år, sier Gamst Pedersen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder