Raser mot baneforholdene etter La Liga-kamp: – Det er en skam

Barcelona fikk hjelp av VAR da de slo nyopprykkede Real Valladolid lørdag kveld. Etter kampen var det imidlertid noe helt annet som sto i fokus.

Og det var gressteppet.

Kampen mellom regjerende seriemester Barcelona og La Liga-nykommer Real Valladolid ble nemlig spilt på en gressmatte som ikke holdt standarden man forventer i 2018, noe bildene fra billedgalleriet øverst i saken viser ganske tydelig.

les også

VGs La Liga-tips: Derfor kan Atlético slå Barcelona og Real Madrid

Pluss content

Det får La Liga-sjefen Javier Tebas Medrano til å reagere.

– Banen på José Zorilla (Real Valladolids stadion, journ.anm.) holder ikke mål og møter ikke minimumskravene som kreves i en liga som La Liga. Det kan bli åpnet sak av en disiplinær komité. De (Valladolid) må ta ansvar for dette, skriver han på sin Twitter-konto.

les også

Nå er Lionel Messi tidenes mestvinnende Barcelona-spiller

Og det gikk som troll i ord.

Søndag morgen bekrefter nemlig La Liga i en pressemelding at de har åpnet en sak mot Real Valladolid grunnet baneforholdene på Estadio José Zorrilla.

Kampen endte med Barcelona-seier, etter at Ousmane Dembélé scoret kampens eneste mål. Den scoringen, og de andre VAR-situasjonene, kan du se i videovinduet under.

– Under enhver kritikk

Men det var altså ikke så mange som brydde seg om at Dembélé ble matchvinner igjen, at Messi gikk målløs av banen (som jo er sjeldent for ham) eller at det ble oppstyr rundt VAR, akkurat som under sommerens VM på russisk gress.

les også

Strømmetjeneste skal vise La Liga- og Serie A

Denne gangen var spansk gress som ble den store snakkisen.

Også Barcelona-trener Ernesto Valverde og klubbens erfarne midtstopper Gerard Pique reagerte på baneforholdene.

– Det var skikkelig dårlig, og det forstyrret rytmen i spillet. Jeg var redd for at spillerne skulle skade seg, sa Valverde ifølge Mundo Deportivo.

les også

Messi-frekkis i serieåpningen - oppskriftsmessig Barcelona-seier

– Kampen ble ødelagt på grunn av gressmatten. Hvis La Liga skal forsøke å selge oss inn til utlandet burde vi kanskje begynne med å se på hva vi har her hjemme, sier Piqué og sikter til planene om at La Liga-kamper nå også skal spilles i USA.

Deretter la han til:

les også

Bale scoret i serieåpningen da Real Madrid vant

– Dette er en gressmatte under enhver kritikk. Det er en skam. Vi risikerer å skade oss ved å spille her. Det er flaut.

Også Viasat-ekspert Petter Veland omtalte baneforholdene under kampen:

Vanskelige spilleforhold eller ei, Barcelona står med full pott etter to kamper, og med seks poeng og 4–0 i målforskjell, fortsetter de der de slapp forrige sesong:

toppen av tabellen.

PS! I samarbeid med Strive ser du 10 toppkamper fra La Liga og Serie A på VG+ i vår. (Redaksjonelt samarbeid)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder