VIL IKKE HUSKE DETTE: Kommentator Johanna Frändén håper Ada Hegeberg først blir husket for Gullballen, ikke Martin Solveigs twerke-spørsmål.

VIL IKKE HUSKE DETTE: Kommentator Johanna Frändén håper Ada Hegeberg først blir husket for Gullballen, ikke Martin Solveigs twerke-spørsmål. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Svensk kommentator hyller Hegerberg: – Glem det tullet!

PARIS/OSLO (VG) DJ Martin Solveigs spørsmål om gullball-vinner Ada Hegerberg (23) kunne «twerke» på scenen fikk mange til å rase. Kommentatoren Johanna Frändén håper folk først og fremst vil huske Hegerbergs triumf.

– Glem det tullet. Først og fremst av respekt for Hegerberg selv. Dette var kanskje det største øyeblikket i livet hennes. Da skal ikke alt fokus på en sexistisk kommentar få ødelegge. Det finnes bedre måter å hylle henne på, sier Frändén, anerkjent fotballkommentator som jobber for både SVT, BBC og Aftonbladet.

Hegerberg ble mandag tidenes første kvinne til å vinne Gullballen.

les også

Twitter-storm etter at Hegerberg ble bedt om å twerke

På scenen fikk ble hun spurt av DJ-en Martin Solveig om å «twerke» – en populær rumpe-dans på sosiale medier. Hun sa blankt nei og fikk massevis av sympati på sosiale medier.

– Det var et unødvendig spørsmål. Jeg synes det er kjedelig at nesten hver gang det er store ting rundt damefotballen, så handler det om sexisme. Jeg er så lei. Dette var idiotisk, men skal ikke få ødelegge, sier Frändén.

Se situasjonen alle snakker om her:

Solveig beklaget

Solveig har beklaget på Twitter og tok kontakt med Hegerberg i etterkant.

– Jeg følte ikke at det var noe sexistisk i det hele tatt. Det er trist hvis folk tenkte det om situasjonen, men det tanken slo meg ikke i det hele tatt. Jeg tror det er mange andre temaer å diskutere hvis man skal snakke om seksuell trakassering, sier Hegerberg.

les også

Mbappé og Ginola hyller Hegerberg: «Fantastisk» og «den første av en lang rekke»

Den svenske fotballprofilen Johanna Almgren går helt i svart på Twitter. Hun skriver dette om situasjonen:

«For første gang deles denne prisen ut til en kvinne, da forstyrrer denne jævla idioten dette øyeblikket. Fy f ...».

Hegerberg ble rørt etter spørsmål om familien:

Verdensstjerne

Frändén mener Hegerberg løste situasjonen perfekt.

– Hun tok det på best mulig måte. Hun lot seg ikke berøre.

les også

Slik feiret Hegerberg i natt: – En helvetes skål

Hegerberg hjalp Lyon til seriemesterskap i Frankrike og Champions League-triumf sist sesong.

– Det finnes få spillere på herre- og kvinnesiden som har Adas utstråling. Hun virker overlegen sikker og rå mentalt. Hun svarer på fransk, engelsk og norsk. Hun er en verdensstjerne, sier Frändén.

STOR KVELD: Ada Hegerberg sammen med Luka Modric og Kylian Mbappé i Paris mandag kveld. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sammenlignes med Zlatan

Svenske Zlatan Ibrahimovic er en stor helt for mange i Norge. Frändén tror Hegerberg nå kan bli stor i Sverige.

– Jeg tenkte på det. Det føles ut for første gang at Norge har en fotballspiller som kan bli så stor her. Jeg opplever Zlatan som veldig stor i Norge og jeg tror Hegeberg har muligheten til å bli det i Sverige. Vi har aldri hatt en spiller som er nummer en i verden, sier Frändén.

Hun legger til at brasilianske Marta, som har spilt store deler av karrieren i Sverige, Lotte Schelin og Kosovare Aslanni er store i Sverige.

Luka Modric er verdens beste fotballspiller

Hegerberg sa nei til landslaget etter EM-fiaskoen i 2017. Det er leit, synes den svenske kommentatoren.

– Utenfra virker det kjempekjedelig for begge sider. Jeg vil si at det norske kvinnelandslaget er mer avhengig av Ada enn det svenske herrelandslaget av Zlatan. Jeg håper de finner en løsning. Ada ville hevet interessen stort.

Se Hegerbergs seierstale her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder