VANT: Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (i midten) ble kåret til årets trener under Fotballfesten mandag kveld. Foto: Torstein Bøe NTB scanpix

Eksperter uenige om RBK-Kåres trener-pris

Flere eksperter mener Kristiansund-trener Christian Michelsen (41) hadde fortjent prisen som årets trener i Eliteserien 2017.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Etter at Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen, etter to år uten utmerkelse til tross for å ha vunnet både serie- og cupgull, ble kåret til årets trener under Fotballfesten mandag kveld, har debatten rundt trenerprisen skapt mye engasjement.

– Alle de nominerte var verdige kandidater. Kåre har gjort en strålende jobb. Men for meg er årets trener den som har skapt aller størst fremgang i tidsperioden for prisen. Det mener jeg Christian Michelsen har gjort, sier Lars Tjærnås, fotballekspert i Aftenposten og tidligere topptrener.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Bakgrunn: Kapteinen roser RBK-Kåres ferdigheter

Dette synspunktet flagget han også på Twitter like etter prisutdelingen:

Dette mener legenden Nils Arne Eggen om trener-prisen:

Fjørtoft: – Alltid en diskusjon

Han får støtte av tidligere landslagsprofil Jan Åge Fjørtoft, som før prisutdelingen skrev på Twitter at «det er vel ingen tvil om at Christian Michelsen er årets trener i Eliteserien?»

Kristiansund-treneren ledet laget sitt til syvendeplass i den første sesongen etter opprykket fra OBOS-ligaen.

STØTTES: Flere mener Kristiansund-trener Christian Michelsen burde vunnet prisen som årets trener. Foto: Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix

– Når priser skal deles ut blir det alltid en diskusjon om forutsetningene og begrunnelser. Mos fra Aalesund har 16 mål denne sesongen. For et lag som rykket ned. Hadde han scoret 30 for RBK? Trolig ikke, for dette er ikke eksakt matematikk. Men det sier likevel mye om hans prestasjon, sier Fjørtoft til VG og fortsetter:

– Noe av det samme gjelder for trenerne. Basert på ressurser og forutsetninger er det ikke tvil om at Michelsen har gjort årets største trener-prestasjon. Hadde han vært suksessrik med RBK? Hadde Ingebrigtsen klart det samme med Kristiansund? Eller hadde Guardiola vært like suksessrik med Crystal Palace? Det får vi selvsagt aldri svaret på. Og når du kårer årets trener er ikke dette tatt så mye hensyn til.

Hederspris: Åge Hareide rørt til tårer

Fjørtoft legger til:

– Når det er sagt er Ingebrigtsen en verdig vinner. Ikke først og fremst for seriemesterskapet, men at han har fått RBK inn i Europa igjen. Det er der referanser hentes for om vi gjør en god eller dårlig jobb i norsk fotball. For så lenge jeg lever vil et norsk lag vinne serien i Norge.

Her røres Hareide til tårer når han mottar hederspris:

Knudsen: – Kåre er en verdig vinner

LSK Kvinners tidligere suksesstrener Monica Knudsen mener Ingebrigtsen vant prisen fortjent, og roser Rosenborg-trenerens ledelse denne sesongen.

– Kåre er en verdig vinner. Tre titler på rad og prestasjoner i Europa. Is i magen i håndteringen av Bendtner, noe som ble veldig bra utover i sesongen. Bare å gratulere RBK med å igjen være flaggskipet i Norge, sier Knudsen, som nylig ble presentert som trener for Vålerengas toppserielag.

De øvrige nominerte var Ole Gunnar Solskjær (Molde), Geir Bakke (Sarpsborg), Lars Bohinen (Sandefjord) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset).

Årets spiller: Midtstopper snøt Bendtner for pris

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder