Spansk avis etter Ødegaards Real Sociedad-debut: – Ren klasse

(Lagun Onak – Real Sociedad 0-5) Martin Ødegaard (20) brukte under et kvarter på å skaffe seg målpoeng for sin nye klubb, Real Sociedad.

Ganske nøyaktig 14 minutter var det gått i den VG+-sendte kampen da Ødegaard tredde Aihen Muñoz alene med keeper. Venstrebacken svarte med mål, og dermed kunne Ødegaard juble for sin første assist for sin nye klubb.

Nordmannen er som kjent på utlån fra Real Madrid.

Ødegaard fikk sjansen fra start i Real Sociedads første treningskamp for sommeren, det mot nivå fire-klubben Lagun Onak.

Her kan du se kampen i reprise (Krever innlogging)

Han spilte i en 10-er-rolle, altså offensiv midtbanespiller, bak svenske Alexander Isak, også ny, og flankert av eks-Manchester United-spiller Adnan Januzaj og B-lagsspilleren Zourdine Thior.

les også

Full forvirring om Griezmann: Vil ha 770 millioner kroner mer

Nå er kanskje ikke et nivå fire-lag en ordentlig målestokk for La Liga-klubben Real Sociedad, men Ødegaard gjorde sakene sine godt på de 45 minuttene han fikk spille.

Han og Isak virket å finne tonen ved flere anledninger, og bare minutter ut i kampen skjøt angriperen ballen i mål på pasning fra Ødegaard. Scoringen ble imidlertid ikke tellende, for svensken var vinket av for offside.

Siste nytt fra overgangsmarkedet får du i vårt Silly Season-studio!

Det ble han ikke da Raúl Navas fant ham i bakrom etter halvtimen spilt. Isak åpnet målkontoen for sin nye klubb med lagets tredje scoring for kampen.

TO TOMLER OPP: Martin Ødegaard, her fra presentasjonen som Sociedad-spiller. Foto: GORKA ESTRADA / EFE

I mellomtiden hadde Adnan Januzaj scoret mål, så lagene gikk til hvilen med 3-0 til Real Sociedad.

– Det har vært en god start for nordmannen, men det er langt igjen til seriestart og det nivået Real Sociedad skal møte i ligaen, kommenterte Petter Veland for VG.

Dett var også dett for Ødegaard. Han ble, sammen med hele Real Sociedad-laget, byttet ut til pause.

– Ren klasse fra nordmannen, skriver den Barcelona-baserte sportsavisen Mundo Deportivo om Ødegaards førsteomgang, men Veland advarer mot å legge for mye i den første treningskampen.

– Det er alltid positivt med målpoeng, men det er en motstander og et nivå som gjør at man ikke kan ta med seg noe som helst fra denne kampen. Det handler om å få en treningsuke ut av beina og bygge relasjoner, sier han til VG.

I den andre omgangen la Portu på til 4-0 før Willian Jose sørget for 5-0 fra straffemerket med det siste sparket på ballen.

Opptak av hele kampen kan du se her:

les også

Slik blir Martin Ødegaards nye liv

PS: Martin Ødegaard spilte med draktnummer 21 i sin debut, men det er ikke sikkert at han har det draktnummeret når La Liga sparkes i gang.

PS II: VG har sikret seg tre kamper med Real Sociedad i sommer. I tillegg til den første kampen, mot fjerdedivisjonslaget Lagun Onak lørdag 13. juli klokken 19.00, vil vi vise oppgjørene mot Alavés 31. juli og Osasuna 10. august. Også disse har kampstart 19.00.

Her ser du kampene, og få komplett oversikt over alle sommerens kamper på VG+.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder