SENTRAL: Ola Kamara har hatt viktige bidrag på landslaget etter at han kom tilbake i varmen. Her feirer han sitt første av tre mål mot Australia sammen med Birger Meling og Bjørn Maars Johnsen. Foto: Bjørn S. Delebekk

«Perry» utelukker ikke Kamara på landslaget tross degradering

Onsdag kom nyheten om at Ola Kamara er flyttet ned på reservelaget til Shenzen FC i Kina. Men Norge-assistent Per Joar «Perry» Hansen stenger ikke landslagsdøren av den grunn.

– Vi har alltid vært tydelige på det handler mye om spilletid hvis man skal være med på landslaget. Og spilletid betyr først og fremst å spille på førstelaget, sier Hansen.

Med hat trick mot Australia, to mål i Nations League-kampen mot Kypros og et svært viktig utligningsmål mot Sverige, hadde Ola Kamara stilnet diskusjonen rundt hans egen situasjon på klubblaget.

les også

Landslagets hektiske sommer: Disse spillerne kan bli solgt

Men fem måneder etter at Kamara byttet ut LA Galaxy med kinesiske Shenzen FC, er han flyttet ned på reservelaget. Det meldte klubben selv onsdag. Degraderingen skyldes at det er begrensning på hvor mange utenlandske spillere klubben kan bruke, ifølge VGs kilder.

Det er aldri positivt om man man opplever å bli flyttet ned til et andrelag dersom det blir både treningsarena og kamparena, sier landslagsassistent «Perry».

VG har vært i kontakt med Ola Kamara, som ikke ønsker å kommentere saken.

LANDSLAGSVARMEN: Per Joar Hansen instruerer Ola Kamara og co før Nations League-kampen mot Slovenia i 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Lars Lagerbäcks høyre hånd vil likevel ikke stenge døren for Kamara.

– Vi har hatt spillere som ikke har hatt spilletid. Det blir en totalvurdering på hva man har gjort på samlinger. Når det gjelder Ola så har han bidratt veldig godt, så han har litt i banken, sier han.

les også

Mener Ohi fortjener sjansen for Norge igjen

Håvard Nordtveit, Bjørn Maars Johnsen og Moi Elyounoussi er blant spillerne som har fått mye tillit på landslaget tross minimalt med spilletid på klubblaget.

– Når man tar ut en tropp så handler det om en totalitet om hva spillere har av spisskompetanse og kan bidra med fra start av. Hvordan man kan bidra som innbytter og i troppen når man ikke spiller: Spisskompetanse, bidrag i troppen, muligheten til å være en gamechanger, sier «Perry», og avslutter:

– Vi må se hvordan saker og ting blir fremover.

Kamara fikk en god start på livet i Kina sammen med lagkamerat Ole Selnæs:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder