Haaland med hat trick for Salzburg

Erling Braut Haaland (19) er toppscorer i den østerrikske eliteserien etter at han scoret tre mål i RB Salzburgs 5-2-seier over Wolfsberger lørdag.

Etter kampen fikk Haaland spørsmål om hva han vil gjøre med kampballen som hat trick-helten får ta med seg hjem.

– Jeg skal ta den med meg hjem og la den være kjæresten min i natt, sa 19-åringen med et lurt smil om munnen på østerriksk tv.

– Veldig stolt av junior. God start på sesongen, skriver far Alf-Inge Håland i en melding til VG.

Spisstalentet utlignet først til 1-1 etter 22 minutter etter at gjestene hadde tatt en tidlig ledelse. Salzburg gikk opp i 2-1 før pause med et selvmål.

20 minutter ut i den andre omgangen satte Haaland inn 3-1 til hjemmelaget, mens Wolfsberger reduserte tolv minutter før slutt.

Minuttet før slutt satte Haaland inn sitt tredje mål for dagen og sørget dermed for at Salzburg har tre seire av tre mulige i serien. De topper dermed tabellen. På overtid la hjemmelaget på til 5-2.

GOALGETTER: Erling Braut Haaland feirer en av tre scoringer lørdag. Foto: David Geieregger / Getty Images Europe

Haaland har hatt en glimrende start på sesongen. I sesongåpningen hadde han en flott målgivende pasning, og han fulgte opp med sitt første ligamål for sesongen i andre serierunde. Lørdag ble det altså tre mål, og dermed er stortalentet toppscorer i ligaen.

Salzburg har vunnet sine tre første kamper i den østerrikske serien.

19-åringen scoret også hattrick da Salzburg vant 7-0 over vSC-ESV Parndorf i første runde i cupen.

Haaland spilte onsdag mot Real Madrid, etterpå møtte han VG:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder