Brann mistet seieren fire minutter på overtid: – Det skal ikke gå an

(Brann-Shamrock Rovers 2–2) Brann mistet seieren i det fjerde overtidsminuttet da Roberto Lopes headet inn 2–2 i Bergen. Uavgjortresultatet gir Brann et vanskelig utgangspunkt før returkampen.

– Det skal ikke gå an å slippe inn mål på overtid med det utgangspunktet vi har. Det holder ikke, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til Bergens Tidende etter kampen.

For scoringen var en real nedtur for Brann som nå drar til bortekamp i Dublin med to bortemål mot seg. Det betyr at det er seier eller en målrik uavgjortkamp som kreves for at Brann skal gå videre.

Kampuret viste 93:55 da Roberto Lopes headet inn 2–2 på nydelig vis. Brann hadde ingen på bakre stolpe og keeper Opdal klarte ikke å avverge det ekstemt viktige målet, som nå gir Brann et tøft utgangspunkt før returen i Dublin neste uke.

Nåløyet er trangt for å komme inn i Europa League med opp til fire kvalifiseringsrunder. Men Sarpsborg klarte det i fjor, samtidig som Brann dengang snublet.

Og selv om Brann så ut til å være på vei mot seier mot slutten av kampen var hjemmelaget også heldige underveis i den første kampen i første kvalifiseringsrunde til Europa League.

Brann-nedturen kom dagen etter at Rosenborg fikk en god åpning på sin vei i kvalfisieringsspillet til Champions League:

Det var først Taijo Tenistes stjernetreff etter tolv minutter som satte fyr i kampen på Brann Stadion. Teniste klemte til fra over 20 meter og klinket ballen i nettmaskene lavt til venstre for Mannus i Shamrock-målet.

les også

Pengefest kan vente for Europa-klubbene

Men det skulle komme mer. For da Brann virket til å ha fått stadig mer kontroll på kampen og bortelaget hadde vært tannløse på dødballer, slo de likevel tilbake på frispark. Lopes stupte frem på det lange innlegget i feltet. Men det var Branns Amer Ordagic som sendte ballen i eget mål via låret. Dermed var lagene like langt etter ny «Brann-scoring».

Men Brann svarte på direkten. Denne gang var Lopes sentral i feil ende av banen da han felte Veton Berisha innenfor 16-meterstreken. Berisha tok selv straffen og satte den utagbart i nettmaskene bak keeper.

Men hjemmelaget viste store svakhetstegn da de flere ganger skapte store rom bakover for Shamrock i 2. omgang. Flere ganger var bortelaget meget farlig frempå etter at timen var spilt og da så det virkelig stygt ut for Branns defensive spill.

61. minutt: Supertakling av Acosta hindet Finn i å få avsluttet på mål i siste øyeblikk. Ballen gikk i en bue over mål

63. minutt: Teniste klarte å avverge i siste øyeblikk da Lopes var alene gjennom med en mesterlig takling.

65. minutt: En fantasitsk redning av Opdal reddet Brann da forsvaret sov og ropte på offside. Green fikk en kjempemulighet foran mål, men alene med keeper klarte han ikke å overliste Opdal.

Deretter klarte til slutt Shamrock å sette inn utligningen da det virket som Brann styrte kampen mot seier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder