Haugesund-stopper irritert etter Brann-straffe: – Jeg gidder ikke

HAUGESUND (VG) (Haugesund – Brann 1-1) Fredrik Pallesen Knudsen (22) raste mot dommer Tom Harald Hagen (41) etter et omdiskutert straffespark i et actionfylt vestlandsderby.

– Jeg er på ballen først, jeg gidder ikke, sa Pallesen da han fikk se TV-bildene i pausen. Så forlot han intervjuet med Eurosport.

Haugesund hadde hatt alle sjansene, og 22-åringen hadde vært en bauta i hjemmeforsvaret, da straffesituasjonen oppsto etter en drøy halvtime.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Alvorlig skade for Stølås: – Forventer at sesongen ryker

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg mener det er straffespark, for det er Veton Berisha som er først på ballen, konkluderte Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.

Usikker Berisha

Et intenst, sjanserikt og tidvis underholdende vestlandsoppgjør endte 1–1, og etterpå var det god stemning mellom Pallesen og Berisha.

– Femti-femti, men jeg tar den, vurderer Berisha overfor VG.

– Ikke straffe. Berisha tar ballen først, og så treffer jeg den sånn at den endrer retning, før Berisha kommer i foten min i etterkant, sier Pallesen Knudsen.

– Du kan veldig fint gi straffe på den. Jeg tar ballen først, men så er han borti ballen og tar meg. Du kan både gi straffe og la være å gi straffe, mener Brann-kanten Berisha.

les også

«Den råskapen han får frem i enkelttilfeller, er han nok alene om i Eliteserien»

Haugesund-keeper Helge Sandvik reddet straffesparket fra Vito Wormgoor, men Brann-stopperen satte selv returen, foran tribunen med «gullet ska hem»-syngende bergensere.

– Det var ikke en veldig god straffe, men jeg er heldig som kan sette returen, sier Wormgoor til Eurosport.

Brann-supporterne bidro til at det ble et herlig trykk på intime Haugesund Stadion, der det var klisjeaktig «tett og jevnt», men Haugesund som skapte flest og størst sjanser. Men FK Haugesund-trener Jostein Grindhaug så meget bekymret ut da Alexander Stølås måtte forlate banen på båre i første omgang.

TV-bilder viste noe senere at Haugesunds meget målfarlige venstreback hinket rundt på krykker. Trolig er akillesen røket.

Etter en times spill utlignet Sondre Tronstad med et prosjektil i krysset, og noen minutter senere misset Ibrahima Wadji nok en kjempesjanse for FKH, akkurat som han gjorde tidlig i første omgang.

– Jeg har ikke scoret på tre-fire år, og da er det en ekstremt god følelse når man treffer så godt og ballen går i krysset, sier Tronstad til VG.

Se scoringen her:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder