SPOLERT SJANSE: Ranheims Adrià Mateo López (nr 3 f.v.) med en sjanse som reddes av keeper Sean McDermott i eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Ranheim på Kristiansund Stadion. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

SAS-streiken skaper trøbbel for eliteserielag

Flere Eliteserie-lag er rammet av SAS-streiken, og sliter med med å få gjennomført sine reiser i helgen. Men NFF regner med at runden går som normalt.

Daglig leder i Kristiansund Kjetil Thorsen bekrefter overfor VG at klubben er rammet av storstreiken i SAS, og sliter med å få gjennomført sin planlagte reise til bortekampen mot Strømsgodset søndag.

– Det er vi, skriver han kort i en tekstmelding.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Litt før klokken elleve opplyser han at laget tar buss østover. Ifølge Google Maps tar det åtte og en halv time å kjøre de 630 kilometerne fra Kristiansund til Marienlyst i Drammen.

VG oppdaterer saken med flere detaljer.

les også

RBK-spillerne ler av Molde-supporternes trøyestunt

Også Bodø/Glimt, som møter Stabæk på Nadderud søndag, har problemer med sin planlagte rute.

– Vi har Norwegian nedover og SAS oppover, så det ser ut som vi kommer oss på kamp, men returen er utfordrende. Vi har cupkamp onsdag, og planen var å reise hjem søndag kveld, sier Glimts daglige leder Frode Thomassen til VG.

les også

Hevder Kristiansund møter Manchester United i sommer

Haugesund, som møter LSK på Åråsen, kommer til å ta buss til og fra Østlandet, sier sportslig koordinator Jon Olav Rokstad. Over syv timer i buss gir kanskje noen nye påfunn i Haugesund-leieren:

Direktør Nils Fisketjønn i NFFs konkurranseavdeling var optimistisk og trodde hele eliteserierunden ville gå som planlagt da VG snakket med ham fredag formiddag.

I 14–tiden kunne NTB melde at samtlige kamper i Eliteserien og 1. divisjon for menn går som planlagt. Det samme gjelder for Toppserien med unntak av oppgjøret mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar. Den kampen flyttes fra lørdag til søndag.

– Det er naturligvis kjedelig at vi ikke får spilt kampen til oppsatt tidspunkt, men dette er noe vi ikke har kontroll over og må da prøve å finne en alternativ løsning, sier sportslig administrator Egil Ødegård i VIF på klubbens nettsted.

Brann opplyser at de skal ha kontroll på sin tur til Tromsø.

– Jeg forsto det sånn at siden vi skal reise med Widerøe, så blir vi ikke berørt. Da får vi tro at det stemmer, sier mediesjef Gorm Natlandsmyr.

Rosenborg tar landeveien til det viktige rival-møtet med Molde.

– Vi tar buss etter trening lørdag, og så er det retur mandag morgen. Den reisen har ligget der lenge, uavhengig av SAS-streiken, opplyser spillerkoordinator Harald Pedersen.

Viking har fått booket om sin reise, og får noen timer ekstra i Trondheim både før og etter oppgjøret mot Ranheim, forteller Stian Refvik, som er administrator rundt Vikings A-lag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder