SKAPTE BEKYMRING: En tabbe fra Adrian gjorde at Liverpool-fansen fikk en nervøs avslutning på kampen mot Southampton. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Liverpool-seier tross gigatabbe av Adrian – King med sesongens første mål

SOUTHAMPTON/OSLO (VG) (Southampton – Liverpool 1–2, Aston Villa-Bournemouth 1–2) Liverpool-keeper Adrian (32) holdt på å gå fra helt til synder, men slapp unna da Danny Ings (27) bommet fra fem meter. Joshua Kings (27) første scoring kom på straffespark for Bournemouth.

Liverpool ledet 2–0 og virket å ha full kontroll mot Southampton. Helt til Adrian, som ble helten da Liverpool slo Chelsea i Supercup-finalen onsdag, dummet seg ut.

– Jeg var nervøs fordi det var ikke over. Vi hadde ti minutter igjen, men det kan skje, sier Sadio Mané, Liverpools store spiller for dagen, ifølge BBC.

Adrian, som vokter Liverpool-buret i Alisson Beckers skadefravær, prøvde å finne en lagkamerat bakerst, men endte med å slå den rett i føttene på tidligere Liverpool-spiller Danny Ings. Den spratt rett i mål til 2–1 med syv minutter igjen å spille.

I 87. minutt burde Ings utlignet. Yann Valery slo ballen inn i feltet bak Virgil van Dijk. Fra fem meter fikk Ings stå helt alene. Utrolig nok gikk avslutningen utenfor.

– Den andre sjansen Ings har der ... Utrolig at det ikke ble mål, og vi hadde tre mann inne i boksen. Vi skapte nok til å få med oss poeng i dag, men Liverpool har så enorm mye kvalitet i laget, oppsummerte Southampton-manager Ralph Hasenhüttl etter lagets andre tap av like mange mulige så langt.

– Jeg hadde vært mer bekymret hvis vi lå lavt og ikke skapte sjanser. Det er tøft i Premier League, men vi har spillere som viste at de tror på det vi gjør, sa Hasenhüttl til.

Ings ofret sin egen nattesøvn for Adrians, og Liverpool står med seks av seks mulige poeng. De har nå vunnet de siste 11 Premier League-kampene. Det er én seier unna klubbrekorden fra 1990.

Fikk Klopp-støtte

Adrian var usikker helt frem til i dag tidlig på grunn av den absurde skaden han pådro seg etter Supercup-finalen mot Chelsea. Klopp fortalte at spilleren ble klarert for spill noen få timer før avspark.

Etter kjempetabben ble det mye fokus på den spanske sisteskansen.

les også

Klopp kritiserer banestormere: – Hvem vil se en mann som svinger med tissen?

– Jeg snakket med Adrian rett etter kampen, og sa til ham at «alt er OK». Alisson gjorde samme feilen i fjor, så Adrian er velkommen etter. Jeg er totalt sett veldig fornøyd med ham, han hadde flere gode redninger og er veldig god med bena. Ingen problemer, sa Klopp på pressekonferansen etterpå.

Han var rett og slett en fornøyd mann, og syntes ikke det var noe som tydet på at spillerne var slitne etter dramaet mot Chelsea i midtuken.

– Jeg ble virkelig imponert over hvor friske spillerne så ut, og hvor gode vi var. Jeg synes vi kontrollerte kampen mot et godt lag, selv om de fikk skape noen sjanser på et par lange pasninger og dødballer. Vi fortjente seieren, la Klopp til.

les også

Nykommeren Ceballos hylles av Arsenal-legender

Perlemål fra Mané

Southampton var nok det beste laget de første 45 minuttene. Maya Yoshida var centimeter fra å sende vertene i ledelsen på en corner, men Adrian reddet headingen strålende.

Her gikk det galt for Adrian i feiringen:

Det kladdet for Liverpool fremover. Helt til overtiden av første omgang kom. Da skaffet Sadio Mané seg rom og forsøkte et skudd fra 15–16 meter. Den suste frydefullt opp i det lengste krysset.

I andre omgang lignet Liverpool langt mer på seg selv. Joel Matip, Mohamed Salah og Roberto Firmino fikk alle gode muligheter til å sette 2–0.

Sistnevnte fikk det også til på sin andre sjanse. Firmino fant en luke mellom Southampton-forsvarerne med sitt skudd fra 16 meter. Det gikk så langt ut til siden at ikke Angus Gunn nådde fram. Mané og Andy Robertson var nære 3–0 - før Adrian som nevnt skapte ny spenning i kampen.

Sist Southampton slo Liverpool på St. Mary’s var i mars 2016. Da ledet Liverpool 2–0, men kampen ble snudd til 3–2-seier, og Mané scoret to av dem. I dag var han avgjørende igjen, og Liverpool har vunnet de fem siste møtene med «The Saints» – alle i ligaen.

les også

Nykommeren Ceballos hylles av Arsenal-legender

King-mål

Hjemmefansen på Villa Park var i ekstase over å endelig se Premier League-fotball med Aston Villa igjen, men etter bare 40 sekunder ble det stille da Bournemouth kom på besøk.

Callum Wilson ble felt av Tom Heaton, og Joshua King var iskald fra straffemerket da han scoret sitt første mål for sesongen. Like etter doblet Harry Wilson for gjestene på et langskudd, mens hjemmelagets Douglas Luiz tente et håp med en vanvittig scoring fra 25 meter.

les også

Spansk ekspert hyller Ødegaard: Enormt viktig for laget

På Carrow Road sørget Norwich' finske spiss Teemu Pukki for et minneverdi hat trick da han scoret alle målene i 3–1-seieren over Newcastle. Jonjo Shelvey reduserte for gjestene på overtid.

Everton slo Watford 1–0 etter flott scoring av Bernard i 10. minutt. Mellom Brighton og West Ham endte det 1–1. Leandro Trossard og Javier Hernandez sto for målene.

Tidligere i dag vant Arsenal over Burnley:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder