SCORER FORTSATT: Zlatan Ibrahimovic i aksjon for LA Galaxy hvor han fortsetter å score mål. Så langt har det blitt 52 på 56 kamper. Foto: Kelvin Kuo/Reuters

Zlatan med kraftig kritikk av landslagssjefen

Zlatan Ibrahimovic (38) er kritisk til hvordan landslagssjef Janne Andersson har bygget opp det svenske landslaget etter at «supersvensken» ga seg i 2016.

I et stort intervju med Expressen legger ikke Ibrahimovic noe i mellom i sin kritikk av Erik Hamréns etterfølger. På sin første landslagssamling hadde ikke Janne Andersson med en eneste spiller av utenlandsk opprinnelse.

– Første samlingen. Hva skjedde? Hvor mange med en annen bakgrunn var med? Ingen. Senere fikk han spørsmål om det. Da bæsjet han på leggen. Andre samlingen tok han med spillere med en annen bakgrunn for at det skulle bli politisk korrekt, sier Ibrahimovic i intervjuet.

38-åringen, som gjorde 62 mål på 116 landskamper, mener den nye landslagssjefen rev ned noe av det Ibrahimovic hadde bygget opp.

les også

Solskjær med Zlatan-flørt: – Han har nummeret mitt

– Det var det som skjedde. Om det er riktig eller ikke vet jeg ikke, men det var det som hendte. Da ødelegger han det jeg selv har bygget opp i 20 år, sier Zlatan Ibrahimovic.

Andersson avviser kritikken.

– Det er så utrolig langt fra hva jeg står for både som leder og person, sier landslagssjefen i en kommentar til Expressen.

Til andre medier har Andersson tidligere uttalt at han ville ha med spillere «med ulike kvaliteter og personlighet». Det var årsaken til at det var færre spillere med ikke-svensk bakgrunn i landslagstroppene enn da Erik Hamrén var landslagssjef.

– Hvor de er født spiller mindre rolle. For meg er det mer tilfeldig. Jeg jobber ut i fra hvordan vi vil ha det, hvilke egenskaper vi vil ha på spillerne, sa han til Fotbollskanalen i mars 2017.

Zlatan Ibrahimovic tok opp mangelen på spillere med utenlandsk opprinnelse etter den første samlingen.

– Du skal være med på landslaget fordi du fortjener å være med fordi du er en god fotballspiller. Men når jeg så den første samlingen var det som om noen sendte en beskjed: Det Zlatan har gjort, det Zlatan står for, det er ikke ok her, sier han i intervjuet.

Her får han også spørsmål om den norske spilleren som av mange blir utpekt som «den nye Zlatan», Erling Braut Håland.

– Jeg tror det er bedre å gå sin egen vei. Når noen setter på deg merkelappen «den nye Zlatan», da blir presset så stort at man ikke takler det. Alle som snakker om den nye Zlatan eller «han var bedre enn Zlatan i den alderen». Bra. Man kan alltids drømme. Forskjellen er at jeg drømte ikke, jeg ble et levende bevis på alles drømmer. Jeg tror man skal satse på å gå sin egen vei og skrive sin egen historie.

PS! I dag er Ibrahimovic hjemme i Malmö hvor en 3,5 meter høy statue av ham skal avdukes på Stadiontorget utenfor Malmö Stadion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder