Utrolig tabbe da Sander Berge seiret i debuten

SELHURST (VG) (Crystal Palace – Sheffield United 0–1) Sander Berge (21) og hans nye lagkamerater overnatter på Europa League-plass takket være en sensasjonell keepertabbe av Vicente Guaita (33).

Den spanske Crystal Palace-keeperen skulle enkelt plukke en corner fra gjestenes Oliver Norwood, men fomlet den i stedet over egen målstrek og sikret seg en urokkelig plass i Premier League-sesongens tabbekavalkade.

Blunderen kom like før det var spilt en time på Selhurst Park, der Berge viste stor ro og duellstyrke i sin første kamp som Sheffield United-spiller etter overgangen fra Genk torsdag.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det var ekstremt tøffe vilkår i dag. Hvis man skulle stå og heade en ball fem meter, så blåste den åtte meter til siden. Forholdene var tøffe, sier Berge til VG om keepertabben som avgjorde kampen.

les også

Sheffield United-ekspert om Sander Berge: – Sånt skjer bare ikke her

To døgn etter at han signerte kontrakten som gjorde ham til Premier League-spiller, var Asker-gutten allerede inne i startoppstillingen tatt ut av manager Chris Wilder – noe ingen engelske aviser hadde spådd på forhånd.

VANT: Sander Berge spilte fra start da Sheffield United slo Crystal Palace. Foto: IAN KINGTON / AFP

Og den norske landslagsspilleren, som det er knyttet enorme forventninger til i klubben, brukte ikke lang tid på å gi bortefansen noe å glede seg over.

Etter noen få minutter gikk han knallhardt inn i en duell med Wilfried Zaha, ligaens største driblefant, noe som ble svært godt tatt imot blant Sheffield United-tilhengerne. De satte i gang den nye Berge-sangen fra tribunen:

«He’s Norwegian,
He plays for The Blades with John Egan
We're playing in Europe next season,
with Sander Berge.»

– Det var et spesielt øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme, sier Berge om sangen fra fansen.

Og fortsetter de i dette sporet, så er det grunn til å tro at Sheffield United gjør som fansen synger; spiller i Europa neste sesong. Seieren mot Palace sender laget opp på en foreløpig femteplass i Premier League.

Men det var ingen overbevisende forestilling. Crystal Palace kontrollerte i stor grad oppgjøret, mens gjestene ble løpende mye imellom. Berge fikk få muligheter til å utmerke seg offensivt, men slo et farlig innlegg halvveis ut i første omgang.

21-åringen fikk vist frem roen og oversikten i pasningsspillet sitt, i tillegg til luftstyrke og noen gode taklinger. Han hadde også et balltap som førte til en halvsjanse for hjemmelaget, men kan alt i alt være fornøyd med en debut der han viste at han tar nivået i Premier League.

Nordmannen ble på banen til det 68. minutt, ti minutter etter Guaita-tabben, da han ble byttet ut til fordel for John Lundstram. Nordmannen fikk et klapp på ryggen av manager Wilder mens Sander Berge-sangen igjen ble sunget i bortesvingen.

Crystal Palace-spiller Joel Ward fikk et direkte rødt kort av dommer Andrew Madley, men etter en VAR-vurdering og en ekstra sjekk på skjermen, trakk han tilbake avgjørelsen og ga gult kort.

Sheffield United festet et grep på kampen etter å ha tatt ledelsen, og Palace var aldri i nærheten av å utligne.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder