Hva er dette?

TYSK TRANSITT: Kai Havertz og Timo Werner har slått seg opp stort i Tyskland. Foto: NTB Scanpix

Bisgaard Sundet om Chelsea-prosjektet: – Får det beste du kan hente fra Tyskland

Etter en sesong uten signeringer er Frank Lampard godt i gang med å forsterke Chelsea. Med Tysklands største spisstjerne i boks, jakter engelskmannen nå landets nye «Spielmacher».

 • Yngve Gjerde
 • Rolf Brown

Sjekk ut VGs oddstips!

I sin første sesong som Chelsea-manager er han i ferd med å lede blåtrøyene til Champions League-spill gjennom ligaen, og han har allerede tatt dem til finalen i FA-cupen.

Det etter en overgangsnekt, som gjorde at han ikke fikk forsterke laget før sesongen. Nå, som overgangsnekten er opphevet, er han godt i gang med å forsterke. Ajax-esset Hakim Ziyech er for lengst på plass, og Tysklands førstevalg på spissplass, Timo Werner, er også klar.

Onsdag er det Vikinglotto! Her kan du teste vinnerlykken før kl. 18.00!

Bayer Leverkusen-stjernen Kai Havertz kan slå følge over kanalen.

– Disse to symboliserer den nye generasjonen til Tyskland. Dette er de to største, tyske talentene de siste årene - som ikke har vært innom Bayern. Begge ses på som «de nye stjernene», sier Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

MANGE MÅL: Det er trolig én av tingene Chelsea får i Timo Werner. Foto: Martin Meissner / AP

Sammenlignes med Kaká

– Werner har bøttet inn mål de siste to årene. Selv om han ofte blir stemplet som en spiss, har han spilt mer kant, nesten offensiv midtbane, under Julian Nagelsmann. Den rollen har han løst veldig bra.

Bayer Leverkusen vil, ifølge Bild, ikke selge Havertz for mindre enn 100 millioner euro - over én milliard norske kroner.

– Han forsvarer den prislappen, dagens marked tatt i betraktning. Bare se på målpoengene hans, sier Bisgaard Sundet, og sikter til Havertz’ 17 scoringer og ni målgivende pasninger denne sesongen.

– Dette er spilleren Tyskland tror de kan bygge sitt offensive spill rundt de neste årene. Han kan egentlig alt, sier Bisgaard Sundet, og sammenligner tyskeren med Brasil-legenden Kaká, på grunn av høyden, steget og drivet.

DUELLERER: Kai Havertz er også god på hodet, poengterer Eivind Bisgaard Sundet. Her er unggutten i duell med Robert Lewandowski. Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

– Chelsea får det beste du kan hente fra Tyskland i Werner og Havertz. Det er ingen andre med tysk pass som er bedre akkurat nå.

Fredag kan 477 millioner norske kroner bli dine ved å vinne i Eurojackpot! Trykk her hvis du ønsker å spille!

– Med signeringer som dette, er Chelsea en tittelkandidat neste sesong?

– Det er umulig å si. Det er så mange usikkerhetsmoment, spesielt med trenere som Jürgen Klopp og Pep Guardiola der. Jeg blir overrasket om Chelsea vinner ligaen neste år. Husk at verken Havertz eller Werner har vunnet noe.

VGs tips: Chelsea-tap

LIverpool har hatt en hel ukes pause siden forrige kamp - et 1–2-tap for Arsenal. Før det endte Anfield-klubben opp med 1–1 hjemme mot Burnley.

Det er ikke til å komme unna at Liverpools intensitet og tildels fokus i flere av sommerkampene har vært på vikende front. I de to siste kampene har de i tillegg fått brynt seg på våkne keepere og hatt litt marginer i mot.

Chelsea lykkes til de grader i søndagens Wembley-semifinale mot Manchester United (3–1-seier). Men spillerne får kort tid til å hente seg inn i den for dem uhyre tøffe innspurten.

Kepa Arrizabalaga (k) er trolig tilbake, og vi nevner at 49 baklengsmål er flest blant de ti beste PL-lagene. Det er ikke godt å vite helt sikkert hvor sterk Liverpools motivasjon er. Men vil de virkelig vinne så tror vi de gjør det.

Hjemmeoddsen er 2,00, spillestopp er kl. 21.10 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City330012489
2Everton33008359
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace32015326
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Engelsk fotball
 4. Liverpool FC
 5. Chelsea FC

Flere artikler

 1. Kai Havertz klar for Chelsea

 2. Bekreftet: Timo Werner til Chelsea

 3. Chelsea vant – ingen mål fra den nye milliardduoen

 4. Nå skal Fantasy-favoritten innfri i virkeligheten

 5. Timo Werner: Chelsea vil ta opp kampen med Liverpool og City

Fra andre aviser

 1. Kjøpefesten fortsetter: Tysk stjerneskudd klar for Chelsea

  Aftenposten
 2. Liverpool håver inn titler og penger. Likevel er fansen misunnelig på rivalene.

  Aftenposten
 3. Chelsea bekrefter profilert overgang: Timo Werner klar for Premier League

  Aftenposten
 4. Chelsea bekrefter profilert overgang: Timo Werner klar for Premier League

  Bergens Tidende
 5. Chelsea bekrefter profilert overgang: Timo Werner klar for Premier League

  Fædrelandsvennen
 6. Liverpool håver inn titler og penger. Likevel er fansen misunnelig på rivalene.

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no