Haaland kan senke Liverpool: – Vi drømte om dette

GENK (VG) Red Bull Salzburg-leiren fikk lov til å feire med pils etter 4–1-seieren over Genk. Om to uker ønsker Erling Braut Haaland (19) og lagkameratene å sende Liverpool ut av Champions League.

 • Joachim Baardsen

– Vi har en finale hjemme 10. desember. Vi drømte om dette. Nå håper vi at vi kan oppfylle drømmene våre og vinne mot Liverpool, sier Max Wöber til VG.

Stopperen ble i sommer Salzburg-historiens dyreste kjøp da han ble hentet fra spanske Sevilla for rundt 120 millioner kroner. I høst har 21-åringen bidratt til østerrikerens eventyrlige Champions League-turnering. Etter fem spilte kamper har de skaffet seg muligheten til å slå ut Liverpool på det som blir en utsolgt Red Bull Arena om to uker.

– Vi kommer til å være motiverte. Det er vårt livs kamp. Vi har en stor sjanse til å lage et av de største dramaene i fotballverden denne sesongen. Vi kommer til å gå «all in», sier Wöber.

GODE GUTTER: Max Wöber (til venstre) feiret scoringen til Patson Daka under oppgjøret mot Genk i Belgia. Foto: Epa

– Det er fantastisk

Wöber tar i bruk ordet «finale» om matchen mot Liverpool og det var den type spesiell stemning som preget Luminus Arena her i Belgia onsdag kveld. Mens spillerne feiret foran de tilreisende supporterne i lang tid ute på gressmatten, gliste både trener Jesse Marsch og sportsdirektør Christoph Freund ved siden av VG i pressesonen.

– Det er litt rart, eller hva? Det er fantastisk. Vi har en finale hjemme, på vår stadion i Salzburg – mot Liverpool! Det er en utrolig dag for klubben. Vi vil nyte det og feire litt nå, sier Freund til VG.

– Vi har en kamp igjen på søndag, men en eller to øl er ikke noe problem. Når vi spiller som dette og jobber som dette, må spillerne også få kose seg, forteller sportsdirektøren.

Les denne saken for å se detaljene som avgjør gruppen.

Haaland forsvant

Braut Haaland ble friskmeldt akkurat i tide til kampen, men startet på benken på grunn av kneskaden han pådro seg på landslagssamlingen med Norge for to uker siden.

Da Braut Haaland kom inn, scoret 19-åringen sitt 8. Champions League-mål og assisterte en lagkamerat på bare 28 minutter. Etter matchen pratet jærbuen med rettighetshaver TV 2. Deretter forsvant Salzburg-bussen med nordmannen om bord, uten at han hadde vært i pressesonen.

PS: Du kan se alle seriekampene Erling Braut Haaland spiller for Red Bull Salzburg på VG+.

les også

Haaland herjet i comebacket – kan sende Liverpool ut av CL

Landslagskamerat og Genk-spiller Sander Berge (21) pratet på sin side om Braut Haaland og oppgjøret som venter i Salzburg 10. desember. Han har spilt mot begge lagene i gruppe E denne høsten.

– Liverpool er på en helt annen hylle enn Genk så det blir vesentlig tøffere å møte dem. Liverpool er det beste laget i verden. Men Salzburg er en ekstremt tøff bortematch. Det er muligheter der for å slå Liverpool. Det blir spennende å se. Det er selvfølgelig en åpen kamp der nede, analyserer Berge overfor VG.

– Du har blitt godt kjent med Erling de siste månedene. Nå putter han sitt åttende mål på bare tre kamper fra start og to innhopp. Hvordan vil du beskrive den høsten han har hatt?

– Det er fantastisk imponerende. Han er helt rå. Jeg må gi ham all kredit. Han har scoret fire mål mot oss. Det er det bare å gratulere ham med. Han er der i de avgjørende stundene og leverer alltid. Han har en fantastisk mentalitet, omstiller og er god hver kamp, sier Berge.

At jærbuen er ekstremt viktig for Salzburg, understreker også midtstopper Wöber.

– Erling er veldig god. Han avgjorde kampen for oss. Han er veldig viktig. Han er alltid farlig. «Earl» er en «killer», sier Salzburg-stjernen i dette intervjuet:

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

 1. Champions League
 2. Erling Braut Haaland
 3. FC Red Bull Salzburg
 4. Liverpool FC
 5. Sander Berge

Flere artikler

 1. Haaland herjet i comebacket – kan sende Liverpool ut av CL

 2. Salzburg-sjefen bekrefter: Haaland spilleklar mot Genk

 3. Salzburg-direktør til VG om Haaland: – Mange store klubber er interessert

 4. Haaland etter ny rekord: – Må jobbe beinhardt

 5. Haaland usikker til Liverpool-møte – har sett hat tricket i reprise 30 ganger

Fra andre aviser

 1. Hareide sammenligner Haaland med legende

  Aftenposten
 2. Fotballtoppen utelukker ikke Haaland-salg etter det vanvittige målshowet

  Aftenposten
 3. Fotballtoppen utelukker ikke Haaland-salg etter det vanvittige målshowet

  Fædrelandsvennen
 4. Haaland vekker internasjonal oppsikt: «Sensasjonen alle snakker om»

  Aftenposten
 5. Haaland hadde bøttet inn mål hele sesongen. Mot Liverpool sa det stopp: – Blytungt

  Bergens Tidende
 6. Pressekonferanse i Liverpool: I kveld kom treneren med svaret Fotball-Europa har lurt på

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no