Djurdjic-erstatter med tre målgivende

Gunnarsson tilbake i Stabæk-trøya

FULL KONTROLL: Haugesund scoret to kjappe mål mot Stabæk, og vant til slutt enkelt 4-1. Foto: Jan Kåre Ness, NTB Scanpix

Haugesund kjørte over tabelljumbo Stabæk

HAUGESUND (VG Nett) (Haugesund-Stabæk 4-1) Haugesund ønsket Stabæk velkommen, scoret to kjappe mål og sa takk for følget allerede før tre minutter var spilt.

  • Joar Time

Artikkelen er over syv år gammel

Haugesund, som spilte sin første kamp uten eliteseriens Helsingborg-utlånte toppscorer Nikola Djurdjic, tok tak i kampen fra start, og så seg knapt tilbake.

- Det var absolutt mer trøkk og entusiasme tilbake i laget. Vi fikk egentlig tilbake litt av alt vi har manglet i det siste, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Før tre minutter var spilt ledet laget 2-0. Først kombinerte Djurdjic-erstatter Pontus Engblom med spisskollega Alexander Søderlund - som kunne sette inn 1-0 i tomt mål fra kort hold. Like etterpå luftet Geir Ludvig Fevang skuddfoten fra distanse, og løftet like godt ballen vakkert i lengste hjørne.

- Vi trengte en opptur etter cuptapet, og hadde bestemt oss for å gå rett i strupen på Stabæk. Det kunne ikke vært gjort bedre, sa Per Morten Kristiansen til Canal Plus etter kampen.

VG LIVE: Slik var kampen

Hjemmelaget fortsatte å presse på mot et Stabæk-lag som virkelig måtte holde fast i tømmene i innledningen, og ledelsen kunne fort vært større etter et kvarters spill.

Etter halvspilt omgang fikk vertene uttelling på ny. Nok en gang var Engblom involvert, da han kombinerte med landsmann og venstreback David Myrestam som satte inn 3-0 kontrollert til side for keeper.

- Jeg fikk vel maks uttelling i dag. Alle de målgivende pasningene var ganske enkle, mens jeg faktisk ikke hadde én avslutning på mål selv, sier Pontus Engblom.

Dermed gikk mye av luften ut av oppgjøret, og Haugesund kontrollerte i stor grad kampen.

- Vi ser ut som et juniorlag - spesielt i 1. omgang. Vi er passive i duellspillet, og målet imot etter 20 sekunder er betegnende for hele laget. Vi har for treg ballbehandling og mister ballen altfor lett. Da er det ikke lett å vinne eliteseriekamper, sier Stabæk-trener Petter Belsvik.

Stabæk-visitter

Stabæk viste med 2-1-seieren mot Sandnes Ulf sist at laget fortsatt ikke har gitt opp å berge plassen, og med Veigar Páll Gunnarsson tilbake har også optimismen vokst hos bæringene. Men det ble tungt i Haugesund.

I siste sekund før pause fikk laget en aldri så liten oppmuntring. Bjarte Haugsdal mottok ballen i sekstenmeteren, vendte opp og satte ballen lavt forbi Per Morten Kristiansen.

Men det ble med trøstemålet, for Haugesund fortsatte å dominere. Laget rullet vakkert opp i bredden etter 50 minutter, via Søderlund, Maic Sema og Engblom, før en frispilt Håvard Storbæk blåste ballen opp i hjørnet bak en utspilt Jan Kjell Larsen til 4-1. Engbloms tredje målgivende for dagen, og svensken kunne fornøyd forlate banen etter en times spill da han ble erstattet av Oddbjørn Skartun.

Deretter sank tempoet i kampen, men Haugesund var stadig frempå foran mål. Søderlund, Sema og Skartun hadde alle gedigne sjanser til å pynte ytterligere på resultatet, men flere mål ble det ikke.

- 4-1 gjenspeiler faktisk denne kampen. Men det er fortsatt noe som ligger og skurrer, det er mer å rette på. Det viktigste var at vi fikk med oss tre poeng, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Haugesund forsterket dermed posisjonen på øvre halvdel av tabellen, mens Stabæk fortsatt ligger sist på tabellen.

Tam Gunnarsson

Veigar Páll Gunarsson gikk rett inn på Stabæk-laget etter sin retur fra Vålerenga, og i Stabæk håpet man han skulle gjenta bedriften fra i fjor, da han scoret to mål og sterkt bidro til at Stabæk slo Haugesund 4-3 på Vestlandet.

- De første 20-25 minuttene ødelegger hele kampen for oss. Vi står og sover, og det er fryktelig dårlige prestasjoner utpå der, sier Veigar Páll Gunnarsson.

Premissene er endret siden forrige gang, og de færreste trodde på Stabæk-poeng i Haugesund - selv om Haugesunds beryktede hjemmeform har fått seg noen knekker i det siste med blant 0-0 mot Sogndal og 2-2 i forrige helgs cupkamp mot 1.divisjonslaget Hødd, hvor det ble cup-exit etter tap i straffesparkkonkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder