LANG KØ: Til tross for Lyns bratte motgang, har ikke den harde kjernen av supportere sviktet. I helgen fikk de se Lyn ta en storseier på Frogner stadion. Foto: Lars Opstad
LANG KØ: Til tross for Lyns bratte motgang, har ikke den harde kjernen av supportere sviktet. I helgen fikk de se Lyn ta en storseier på Frogner stadion. Foto: Lars Opstad

Se, nå er Lyn en publikumsvinner

100 meter kø for å se serieåpningen i 4.-divisjon

FOTBALL

Har solgt over 600 sesongkort

(VG Nett) Mens publikum svikter eliteserielagene, ble det folkefest da Lyn serieåpnet på søndag. 1922 personer så 4.divisjonskampen mot Lokomotiv Oslo.

  • Aslân W.A. Farshchian
Publisert: Oppdatert: 12.04.11 16:40

Flere elitserielag har opplevd tilskuersvikt i de første seriekampene.Serieåpningen hadde det laveste snittet på fem år og regjerende mester Rosenborg har hatt om lag 12.000 tilskuere på sine to første kamper, en klar nedgang fra fjorårssnittet på 16.911. Ifølge TV 2 kan det, hvis trenden fortsetter, bety et tap på 10,5 millioner kroner for trønderne.

Lyn slet også med å trekke tilskuere i sine år i eliten, men da laget serieåpnet i 4.-divisjon på Frogner Stadion søndag, var oppslutningen enorm. Hele 1922 tilskuere kom for å se kampen mot Lokomotiv Oslo, som Lyn vant 6-0.

- Det er ganske utrolig, både tilskuertallet og antallet solgte
sesongkort. I tillegg til de 1200 sesongkortene vi har delt ut til medlemmer i klubben, har vi til nå solgt 622. I fjor, da vi spilte i 1.-divisjon, solgte vi 650, så tallet er ganske formidabelt, sier arrangementssjef Magnus Wattne.

Gullkort

Av de 622 kortene, er 128 såkalt gullkort til en verdi av 1896 kroner - relatert til klubbens stiftelsesår. Bare disse kortene gir klubben om lag 250.000 kroner, en stor sum på nivå fem.

- Du skal ikke se bort fra at Lyn blir Norges mest lønnsomme fotballklubb i 2011, humrer Wattne.

Flere fotballnyheter? Sjekk ut vår fotballforside!

Da elitesatsingen til Lyn gikk konkurs i fjor sommer, mistet laget plassen i 1.-divisjon og måtte starte opp igjen på nivå 6, hvor allianseidrettslaget Ski- og Fotballklubben Lyn hadde et lag. Det endte med opprykk på målforskjell og etter sesongen valgte klubben å kjøpe plassen til elitesesatsingens andrelag i 4.-divisjon, og slik sett hoppe over et ledd på veien mot toppen igjen.

Vil spille søndag

I den første kampen som nye Lyn i august i fjor, kom det 2200 tilskuere for å se oppgjøret mot Vinderen.

- Det var noen som ville ha det til at det bare kom så mange da på grunn av hypen rundt kampen og omtalen den fikk fordi Myggen (Erik Mykland) kanskje skulle spille, men denne gangen har det nesten bare vært intern markedsføring og derfor ekstra artig at det kom så mange.

Facebook-bruker? Følg VG Nett-sporten!

Vanlig kampdag i divisjonen er tirsdager, men Lyn jobber for å bytte så mange av kampene som mulig til søndager, en mer gunstig dag med tanke på publikum.

- Vi har gode argumenter for å få det til, og også de andre lagene synes det er artig å spille mot oss når vi har den rammen rundt kampene. Jeg snakket selv med dommerne etter kampen mot Lokomotiv Oslo, og de gliste fra øre til øre, sier Wattne.

Lyn vant kampen 6-0.

Her kan du lese mer om