Forsvarer Riise etter straffe-diskusjon

Drillo: - På listen sto Tarik som nummer én

Ola By Rise: - Det var helt strålende løst

Tarik Elyounoussi: - Det var ikke forstyrrende

LARNACA (VG Nett) John Arne Riise (32) spurte Norges førsteskytter Tarik Elyounoussi (24) to ganger om å få ta straffesparket mot Kypros. Helt greit med diskusjon, mener landslagsledelsen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det var da Norge fikk straffespark på stillingen 1-1 etter 80 minutter, at Riise gikk frem til Elyounoussi. Beskjeden var klar: Fulham-backen ønsket å ta straffesparket.

Elyounoussi var like klar i sitt svar: Han ville ta det og var sikker på å sette ballen i mål.

Landslagssjef Egil Olsen bekrefter overfor VG Nett at det var bestemt på forhånd at Elyounoussi skulle ta en eventuell straffe, men sier han ikke «aner noe om» at det ble diskusjon ute på gressmatten.

- Hør med Ola (By Rise). Det er han som har snakket med disse og har ansvaret for dødballene. På listen på dødballmøtet sto Tarik som nummer én. Og det gikk jo greit, sier Drillo til VG Nett.

Avtalt

HER DISKUTERER DE STRAFFESPARKET: John Arne Riise (t.v.) og Tarik Elyounoussi ønsket begge å ta straffesparket som til slutt resulterte i 2-1-scoringen til Norge. Foto: Scanxpi

By Rise mener det er situasjonsbestemt hvem som skal ta straffespark på landslaget.

- Vi har hatt kamper hvor folk, enten de har vært i en dårlig eller spesielt god periode, har hatt mer naturlig lyst til å ta et straffespark der og da. Så i en slik situasjon, der flere vil ta det, er det et luksusproblem når det er trykk og press. Det var helt strålende løst. Det hadde vært mye verre hvis ingen vil ta det, sier landslagets assistenttrener.

- Kan det være forstyrrende for Elyounoussi at han må avvise Riise to ganger før han kan ta straffesparket?

- Sånn oppfattet ikke jeg situasjonen, og sånn oppfatter jeg det ikke når jeg snakker med Tarik etterpå heller. Det er om å gjøre å ta ansvar, og de står som nummer én og to på listen, men avtalen var at de skulle kommunisere seg i mellom om de virkelig hadde lyst, forklarer By Rise.

- Ikke forstyrrende

Elyounoussi satte ballen i mål, og Norge vant kampen 3-1 på bortebane. I VGTV-intervjuet etterpå forklarte Rosenborg-spilleren hvorfor Riise kom bort til ham slik:

- Han hadde lyst til å ta straffen.

- Hva sa du da?

- Nei, den vil jeg ta selv. Og så prøvde han seg igjen, og så sa jeg at jeg hadde en veldig god følelse. Den skal jeg sette, så jeg var ikke i tvil om hvor straffen skulle settes.

24-åringen bare smiler når han på flyplassen i Larnaka dagen derpå får spørsmål om straffesituasjonen.

- Det var ikke forstyrrende. Det var helt OK. Jeg var først på listen og han var nummer to, så han kom bort for å sjekke hvordan det lå an, om jeg virkelig hadde lyst til å ta straffen eller om jeg var nervøs, sier Elyounoussi.

- Vi snakket om det før kampen at vi skulle føle på det. Det var tross alt en veldig viktig straffe, så jeg setter egentlig pris på at han kommer og spør hvordan det ligger an. Hadde jeg ikke følt for å ta den, hadde jeg bare gitt ballen til John Arne, fortsetter han.

John Arne Riise tok et tidlig fly tilbake til England, og møtte derfor ikke på landlagets pressemøte på flyplassen onsdag formiddag.

Etter kampen sa han imidlertid følgende til VG Nett:

- Det var vi to som sto på straffelisten, så vi bare diskuterte hvem som skulle ta den. Siden vi begge var trygge på å score, og siden han er spiss og hadde spilt en god kamp, fikk han muligheten. Jeg var trygg på at han ville score.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder