Historiske Wengers søte revansje – slo ligamesteren i FA cup-finalen

(Arsenal - Chelsea 2-1) Ingen vet om Arsené Wenger (67) fortsetter i Arsenal neste sesong, men det skal bli vanskelig å komme utenom mannen som nå er historisk og som slo Englands beste lag i FA cup-finalen.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over tre år gammel

Franskmannen runder dermed av en ellers tung sesong med en knallsterk triumf. Ingen manager har, slik VG skrev tidligere i dag, klart å vinne FA cupen syv ganger. Det har Wenger nå klart på åtte finaleforsøk siden han ble ansatt i klubben høsten 1996.

– Jeg er stolt over å ha vunnet syv av disse cuptitlene. Jeg er stolt over å ha vunnet ligatittelen uten å tape, og vunnet syv FA cup-titler, sier Wenger til BBC etter kampen.

Wenger kaller finale-prestasjonen for fremragende. Alexis Sánchez og Aaron Ramsey ble Arsenals store helter med én scoring hver, mens Diego Costa scoret for Chelsea. Det var ikke en hvilken som helst kamp. Antonio Conte er på mange måter genierklært etter at Chelsea vant ligagullet denne sesongen. Men mot Wenger var de blå fra London sjanseløse.

Det var kanskje derfor Wenger gikk rett ut på Wembley-gresset da sluttsignalet gikk og klemte spillerne sine i ekstase.

– Dette laget har måttet lide. Vi har samlet oss og respondert. De har vist styrke og samhold, og vi spilte spektakulær fotball, sier 67-åringen, som hadde en litt mer avmålt feiring opp på tribunen hvor troféet skulle heves.

Lest denne? Hevder Wenger utløser maktkamp i Arsenal

SYVENDE GANG: Som Arsene Wenger løfter FA cup-troféet. Her smiler han på Wembley med en avslappet Mesut Özil (venstre) ved siden av seg. Foto: Darren Staples Reuters

Fremtiden avklart innen fem dager

Nå tar Wenger med seg FA cup-tittelen hjem til Emirates og trolig forhandlingsbordet.

For franskmannen har – foruten finalen i dag – hatt et vanskelig år. Wenger har blitt kritisert av egne fans siden før jul. Det ble ikke bedre av at laget tapte 2-10 sammenlagt for Bayern München i Champions League og senere havnet utenfor topp fire i Premier League.

I takt med de tidvis svake resultatene gjennom vinteren og våren, har det også blitt spekulert i at Wenger ikke får fortsette som sjef i London-klubben. Wenger har selv sagt at fremtiden avklares etter finalen i dag. Med nedsablingen av ligamester Chelsea og FA cup-seier i beltet har han kanskje fått sitt beste forhandlingskort.

– Vi har styremøte på tirsdag. Og på onsdag eller torsdag vil det være mer klart, sier Wenger om sin egen fremtidsstatus ifølge BBC, etter finaletriumfen lørdag.

Han får støtte av målscorer Aaron Ramsey. Midtbanespilleren sier at han «selvfølgelig vil ha Wenger i klubben».

– Han fortjener dette. Vi endret formasjon og hadde stor suksess med dét. Forhåpentligvis er han her neste sesong også, sier Ramsey.

Les også: Lyste opp «Wenger Out» på Arsenals hjemmearena

Omdiskutert lederscoring

Og det var litt av en forestilling Arsenal serverte publikum i dag. Wengers menn gikk rett i strupen på Chelsea. Kampen var ikke fem minutter gammel en gang da ballen lå i buret bak Chelsea-keeper Thibaut Courtois.

Scoringen var av det omdiskuterte slaget. Alexis Sánchez «lobbet» seg selv gjennom det blå forsvaret før han plasserte ballen i mål. Men TV-bildene viste at chileneren brukte hånden i medtaket.

I tillegg vil de fleste hevde at en offsideplassert Aaron Ramsey var «delaktig i spillet» før Sánchez satte ballen i mål. Linjemannen flagget også for offside, men etter å ha konferert med hoveddommeren, landet duoen på at målet skulle godkjennes.

Husker du? Nytt mareritt for Arsenal: – Rimelig ydmykende

Kun én Chelsea-sjanse

Omgangen sett under ett var det fullt fortjent. Chelsea forble statister, mens Arsenal rullet opp det ene gode angrepet etter det andre. Tre ganger måtte midtstopper Gary Cahill redde på streken, og to ganger traff Arsenal stolpen ved Ramsey og Danny Welbeck.

Chelsea var nære én gang ved Diego Costa. Etter en snau halvtime løp kraftspissen seg fri fra Arsenal-forsvaret. Med spiss vinkel satte han ballen rett på keeper David Ospina. Det var i realiteten det blåtrøyene hadde å by på de første 45 minuttene. Ellers var det enveiskjøring.

Ramsey avgjorde

Den andre omgangen var ikke like fartsfylt som den første. Victor Moses hadde en mulighet tidlig, mens Chelsea-keeper Courtois måtte dra frem det ypperste av redninger etter et Héctor Bellerín-skudd.

Kampen ble ikke enklere for Antonio Conte og hans menn da Moses ble utvist etter sitt andre gule kort etter filming. Likevel klarte Diego Costa å sørge for utligning.

Men til slutt spilte ikke Costa-scoringen noen rolle. For to minutter senere satte Aaron Ramsey inn 2-1 til ellevill jubel fra Arsenal-fansen og sikret etterlengtet glede i den røde delen av London.

Mer om

 1. Arsène Wenger
 2. Arsenal FC
 3. Chelsea FC

Flere artikler

 1. Historiske Wengers søte revansje – slo ligamesteren i FA cup-finalen

 2. Luiz utvist i målløst London-derby

 3. Pluss content

  Dette MÅ Arsenal gjøre i sommer

 4. Guardiola om nedturen: – Presset vil være på skuldrene mine til den siste dagen av min karriere

 5. Wenger: I kveld kan han bli historisk

Fra andre aviser

 1. Arsenal rystet Chelsea i ellevill finale: – Et eventyr av en fotballkamp

  Aftenposten
 2. Chelseas rekordkjøp ble syndebukk: Arsenal kunne juble etter straffedrama

  Aftenposten
 3. Wenger blåste av Sánchez-spørsmål: – Jeg håper at han skriver under på en ny avtale

  Aftenposten
 4. Wenger blåste av Sánchez-spørsmål: – Jeg håper at han skriver under på en ny avtale

  Bergens Tidende
 5. Arsenals utskjelte stjerner svarte på tiltale

  Aftenposten
 6. Arsenals utskjelte stjerner svarte på tiltale

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder