Newcastle med gavepakke til Liverpool

(Newcastle United - Manchester City 2–1) Manchester City hadde muligheten til å kutte luken til Liverpool ned til ett poeng og sette et voldsomt press i tittelkampen. Men i stedet kan rødtrøyene nå sikre en luke på syv poeng, takket være Newcastles mesterlige snuoperasjon.

– Nå er det Liverpool som må rote det vekk. Dette er en jubelkveld for alle i Liverpool. Det kan hende at vi tenker tilbake på denne kampen som kampen som avgjorde tittelracet, kommenterte TV 2s Erik Thorstvedt i studio etter kamp.

Med seier over Leicester onsdag kveld, kan Liverpool øke ledelsen i tittelracet til syv poeng, en real gave fra Rafá Benítez til sin gamle klubb.

– Det var ikke vår beste kamp. Vi startet med et tidlig mål, men hele kampen manglet vi rytmen til å spille vårt spill. Vi fant ikke hverandre. Det gjør tittelkampen vanskeligere, men vi har ikke noe annet valg enn å fortsette å spille vårt spill, sier Guardiola til BT Sport.

les også

Her er Guardiolas forbilder

24 sekunder

Men det startet så fantastisk for Manchester City.

For det tok 24 sekunder. Mange tilskuere var fortsatt på vei mot plassene sine da David Silva fikk ballen på bakre stolpe etter en pasning fra Raheem Sterling. Spanjolen slo målvakt Martin Dubrávka i duellen, styrte den inn mot Sergio Agüero, som etter 24 sekunder satte inn ledermålet.

Hans 15. scoring på 13 kamper mot «the Magpies», og Manchester City var på vei mot sin niende strake seier i Pep Guardiolas 100. ligakamp ved roret.

Kampens ramme var tydelig preget av nye demonstrasjoner mot Newcastles eier Mike Ashley, som valgte å ikke selge klubben tidligere denne måneden - selv om han var nære å avslutte et tolv år langt eierskap.

les også

Manchester City knuste Burnley i FA-cupen: − Fordel Liverpool

Snudde

Men på banen fikk de i det minste noe å juble over, Newcastle-spillerne la på ingen måte ned stridsøksen etter at de havnet under. For i andre omgang, da Manchester City i mer enn en time hadde jaktet sin andre scoring, var det Salomón Rondón som kriget inn utligningen for hjemmelaget.

Et innlegg ble dårlig klarert, Isaac Hayden stanget ballen inn i feltet igjen og Newcastles venezuelanske toppscorer brukte alle sine hundre kilo med muskelkraft til å mose ballen i mål med pur vilje. Det var Newcastles første avslutning på mål - etter en drøy time.

Og ti minutter før slutt, var kampen snudd. Veteranen Fernandinho, tryggheten selv, var uoppmerksom i eget felt og mistet ballen til unggutten Sean Longstaff. Brasilianeren svarte med å felle 21-åringen, Matt Ritchie fulgte opp med å skyte ballen så vidt under Ederson og Newcastle snudde kampen.

les også

Guardiola: – Når man kjemper mot Barcelona og Real Madrid, må man regne med å tape

– Å få tre poeng på denne måten ... Spillerne spilte for drakta, for fansen, for alle. De ga alt, sier Benitez til BBC.

Manchester City fant aldri åpningen de trengte i sluttminuttene, og fikk en elendig avslutning på en fantastisk januar-måned. I stedet for å legge press på Liverpool og kutte luken til ett poeng, kan rødtrøyene øke til syv poeng om de slår Leicester hjemme onsdag kveld. Den kampen kan du følge i VG Live.

PS! Manchester City har nå tapte 16 poeng så langt i sesongens Premier League. I hele forrige sesong tapte de 14.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder