Kvarme tviler på Beckham-effekt

I kveld kan Bjørn Tore Kvarme bli spansk seriemester. Men Real Sociedad er avhengig av at Real Madrid snubler på hjemmebane.

Henrik Odiin
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Før siste serierunde leder Real Madrid Primera Division med to poeng. De hvitkledde tar imot formsterke Athletic Bilbao hjemme på Santiago Bernabeu, og har hatt en oppladning preget av hyseriet rundt kjøpet av David Beckham.

Steve McManaman uttalte tidligere i uken at beleiringen av journalister i byen ikke har gitt noe godt utgangspunkt foran skjebnekampen, men Kvarme tror ikke dette vil få betydning.

Formsterke Bilbao

- Nei, tror ikke Beckham-hysteriet påvirker Real Madrid-spillerne. De er rutinerte og har vært i så mange tøffe situasjoner tidligere at det ikke har noen påvirkning på dem, sier trønderen til VG Nett.

Likevel har Kvarme håp om at gigantklubben avgir poeng. Bilbao er nemlig ubeseiret i ti strake seriekamper og kjemper for en plass i UEFA-cupen.

- De har en vanskelig kamp mot et Atletico Bilbao-lag som må ta poeng for å få en plass i UEFA-cupen. Hvis vi slår Atletico Madrid, holder det at Bilbao klarer uavgjort, forteller den tidligere Liverpool- og St. Etienne-proffen.

Strak rygg

Ved poenglikhet vil nemlig Real Sociedad vinne den spanske serien på innbyrdes oppgjør. Uansett utfall har Kvarme og hans lagkamerater maktet å sette skuffelsen over forrige ukes tap for Celta Vigo i perspektiv.

- I skuffelsen over nederlaget er det fint å vite at andreplass og en Champions League-plass er sikret. Dermed kan vi uansett gå med strak rygg.

Kvarme innrømmer at han var langt nede etter 2-3-tapet forrige helg - et resultat som medførte at Real Madrid kan vinne seriegullet uten hjelp fra byrival Atletico Madrid.

Slitne

- Mandagen var svært tung. Vi var veldig skuffet over å bli skjøvet ned fra toppen med kun én serierunde igjen.

Men selv om den verste skuffelsen har lagt seg er Kvarme usikker på hvor godt rustet laget står foran avslutningskampen i en lang og tøff sesong.

- Jeg håper at gnisten er tilbake i laget selv om de fleste er slitne. Vi har jo holdt på i 11 og en halv måned i ett strekk. Men nå får vi gjøre en siste innsats og håpe på litt hjelp før vi tar ferie, avslutter han.

P.S. Kvarme ble fredag enig med Real Sociedad om en ny toårskontrakt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder