Costa innrømmer at Spanias seiersmål var flaks

(Spania-Iran 1–0) Iran stengte igjen for Spania fram til Diego Costa kranglet inn seiersmålet med marginene på sin side.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er sant at jeg hadde litt flaks. Men jeg er glad fordi det var en tett kamp og de lå veldig lavt. Vi måtte bevare roen, så visste vi at sjansen ville komme, sier Costa om scoringen i 55. minutt, ifølge AS.

Ramin Rezaeian forsøkte å stoppe spissens dribling i 16-meteren. Ballen gikk tilbake i kneet til Costa som uten vilje sendte Spania et stykke mot åttedelsfinalen.

– Bare en god spiss kan avslutte på den måten, skriver Gary Lineker, toppscorer i VM 1986, på Twitter.

VAR-drama

Marginene var også på Spanias side syv minutter senere.

Dommer Andrés Cunha blåste raskt for offside da Saeid Ezatolahi satte ballen i mål. Det tok en tid før Irans tropp hadde feiret det de trodde var scoring, til de fikk med seg at Cunha hadde annullert det.

Med hjelp av VAR-systemet ble avgjørelsen korrekt stående.

FORGJEVES: Iran tror de jubler for 1–1. Det var ikke faktum. Foto: SAEED KHAN / AFP

På tampen fikk Mehdi Taremi en stor mulighet, men dessverre for Iran headet han legget til Vahid Amiri over.

– Vi har fire poeng og vi vant. Konklusjonen er at vi krever mer av oss selv enn noen andre. Vi må lide for å bli verdensmester, sier Fernando Hierro, Spania ferske landslagssjef.

Roser Busquets

Han trekker fram Sergio Busquets som kampens store spiller.

– Busquets var vår beste spiller. Han gjør jobben min enkel. Det er en ære å trene ham. Vi hadde ikke vunnet i dag om det ikke var for ham. Han er en meget god spiller å ha i laget, sier Hierro til Radio España.

les også

VM-ekspert om Spania-sjokket:–En av de mest dramatiske avgjørelsene i VM-historien

Iran forsvarte seg dypt med hele laget fra start av. Det lyktes de med lenge.

– De drøyde mye tid i første omgang, og gjorde ting de ikke burde, mener Costa.

VM-STUDIO: All statistikk, oversikt og siste nytt

Før hvilen kom ikke verdensmesteren fra 2010 til én opplagt sjanse, mens det løsnet litt i andre omgang. Gerard Pique og Busquets advarte Iran med hver sin mulighet før 1–0.

Iran var nære en gang like før Costas mål ved Karim Ansarifard. Han hamret en volley på utsiden av nettveggen.

Etter målet var Spania kun farlig frempå etter en corner hvor Irans spillere blokkerte Sergio Ramos og Piques forsøk på streken.

Nest færrest pasninger

Til pause hadde Spania ballen 81,1 prosent. Ifølge statistikktjenesten Opta traff Iran kun på 49 pasninger, nest færrest i VM-historien siden tellingen startet i 1966. Mot Argentina sist VM slo Iran ballen kun 47 ganger seg imellom.

Før siste runde er Spania og Portugal likt: Fire poeng og 4–3 i målforskjell. Per nå leder Spania grunnet at de har et gult kort mindre enn naboene.

Spania møter poengløse Marokko. For Portugal venter deres tidligere trener Carlos Queiroz og Iran – som må vinne, eller spille uavgjort samtidig som Spania taper. På sine syv forsøk i VM, har ikke Iran maktet å slå en europeisk nasjon.

– Det er ingen tvil om at Spania spiller vidunderlig, stilig fotball, men jeg føler vi fortjener mer i dag for måten vi spilte på, sier Queiroz.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder