JUVE-DØDER: Cristiano Ronaldo var med på å sende Juventus ut av forrige sesong Champions League med dette brassesparket. Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Full forvirring rundt Ronaldo – Skal ha takket nei til rekordlønn

Cristiano Ronaldo (33) skal ha blitt tilbudt en årslønn på 100 millioner euro, men selv ikke en slik pengesum ganger to skal ha vært nok til å friste portugiseren til Kina. Italia derimot - det frister.

 • Jonas Wikborg
 • Yngve Gjerde

Artikkelen er over ett år gammel

Det melder Marca.

Den Madrid-baserte sportsavisen hevder at en kinesisk klubb kom på banen i 2017 og ønsket å gjøre Cristiano Ronaldo til klodens best betalte fotballspiller.

Den ikke navngitte klubben sto etter sigende klar til å tilby Ronaldo en toårskontrakt med en årslønn på svimlende 100 mill. euro, eller nær 950 millioner kroner. Ronaldo takket pent nei, ifølge avisen. Han ønsket å fortsette på det øverste sportslige nivået, skriver de.

les også

Supporterleder om Ronaldo: – Det er nok nå

Men nå kan Cristiano Ronaldos tid i Real Madrid være i ferd med å renne ut. I hvert fall dersom man skal tro ESPNs Gabriele Marcotti.

Nærmer seg Juventus

Journalisten, som skriver for både ESPN, The Times og Corriere dello Sport, sier at Real Madrid og Juventus omsider har kommet til enighet, og at vi kan vente oss at Ronaldo-overgangen annonseres innen de neste 48 timene.

Før helgen tok spekulasjonene om en overgang til Juventus fyr. Ronaldo har gitt sitt ord til Juventus, skrev Marca. Han kommer til å signere en fireårskontrakt verdt 30 millioner euro i året, var budskapet deres.

ALLEREDE TIL SALGS: På gatene i Torino kan du få tak i Juve-drakter med nummer 7 og påskriften Ronaldo. Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS

Dersom det stemmer, betyr det at Juventus rett og slett matcher tilbudet fra Real Madrid. Men Marcotti sier at det – denne gangen – ikke handler om penger for portugiseren.

– Han har fått nok av Florentino Pérez (Real Madrids president, journ.anm.) og Real Madrid. Han føler seg klar for å ta fatt på et nytt eventyr med en ny klubb. Han føler seg rett og slett ikke verdsatt på samme måte som tidligere, sier Marcotti.

Det får hans kollega i ESPN, Steve McManaman, som spilte for Real Madrid mellom 1999 og 2003, til å stusse.

– Han er jo forgudet i Real Madrid. Det er galskap for ham å si at han ikke føler seg verdsatt, sier han, og rister på hodet.

– Ingen smart avgjørelse

Cristiano Ronaldo og regjerende EM-mester Portugal måtte forlate VM allerede etter 8-delsfinalen, men argentinske Jorge Valdano, eks-spiller og -sportsdirektør i Real Madrid, mener at portugiseren ikke burde forlate Madrid.

– Å dra fra Real Madrid er ingen smart avgjørelse, og i min bok er Cristiano Ronaldo intelligent. Hvis han forlater klubben, er det han som taper mest på det, ikke Real Madrid, sier han ifølge AS.

Hvem som eventuelt taper på det, er ikke godt å si, men tidligere Inter- og Italia-spiss Christian Vieri er ikke i tvil om hvem som tjener på det.

– For italiensk fotball ville det (å få Ronaldo til Italia) være som å vinne i lotto. Man snakker ikke så mye om Serie A i andre land. Det skyldes at det ikke er så mange superstjerner her i landet. Det hadde Ronaldo gjort noe med, sier han til beIN SPORTS.

Enn så lenge følger verden spent med på om Italia vinner i lotto eller ei.

Mer om

 1. Cristiano Ronaldo
 2. Real Madrid CF
 3. Juventus FC
 4. Internasjonal fotball

Flere artikler

 1. Marca: Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid

 2. Supporterleder om Ronaldo: – Det er nok nå

 3. Ronaldo presentert som Juventus-spiller: - Jeg er ikke her på ferie

 4. Ronaldo snakker ut om overgangen – refser Real Madrid-presidenten

 5. Hevder Napoli fikk muligheten til å signere Ronaldo - derfor takket de nei

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder