FØLGER MED: Martin Ødegaard, her som 15 år gammel Strømsgodset-spiller, slo igjennom i Eliteserien. Han følger fortsatt med.
FØLGER MED: Martin Ødegaard, her som 15 år gammel Strømsgodset-spiller, slo igjennom i Eliteserien. Han følger fortsatt med. Foto: Bjørn S. Delebekk

Martin Ødegaards beste Fantasy-tips: Disse to må du ha

FOTBALL

Lurer du på hvordan du skal slå vennene dine i Eliteserien Fantasy? Kanskje rådene fra Martin Ødegaard (19) kan hjelpe deg.

Publisert: Oppdatert: 09.03.18 15:27

Den Heerenveen-innleide Real Madrid-spilleren beskriver seg som en ivrig fantasy-spiller, og sier selv at han «gjorde det helt okay» i de ligaene han var med i Eliteserien Fantasy i fjor. Og motivasjonen for årets sesong er stor.

– Jeg har skumle planer om å gjøre det bedre i år. Jeg har også et lag i Premier League Fantasy, men der har jeg bare 1537 poeng (etter 29 runder holder det til delt 1.113.778. plass), så jeg har mye å spille for i Eliteserien Fantasy, sier Ødegaard til VG.

I tillegg til sine egne ligaer er han med i VGs Fantasy-kjendisliga, blant annet i konkurranse mot John Carew, Sander Berge og Rune Jarstein.

Frist for registrering av lag er lørdag (!) klokken 17.00 - gjør det her og nå!

– Jeg lurer på om Jarstein slo meg i fjor, så jeg skal revansjere meg der, sier Ødegaard om hvem han i hvert fall skal slå denne gang.

– Og hvem skal du i hvert fall ikke tape for?

– Sander Berge, er hans kontante svar.

19-åringen fra Drammen ønsker ikke å vise sitt lag til alle før det hele braker løs denne helgen, men har tre råtips til unge og lovende fantasy-spillere i det ganske land.

1. Ha forsvarsspillere som spiller fast og kan bidra med målpoeng.

2. Prioriter tre (dyre) spisser som er ventet å score mye.

3. Velg en sikker kaptein.

– Hvem er «must have» på ditt lag?

– Bassel Jradi (Godset) og Nicklas Bendtner (RBK). De var veldig gode i fjor og spiller i klubber som jeg tror vil gjøre det bra, svarer Ødegaard.

Bendter er spillets dyreste til 13 millioner, mens du må punge ut med 9,5 om du ønsker Jradi.

– Jeg legger mest penger i angrepet. Der har jeg tre dyre, og så kjører jeg stort sett billige varianter i forsvar, men med i hvert fall fire som spiller fast. Formasjonen jeg bruker, avhenger litt av runden, men det blir stort sett 3-4-3, sier Ødegaard.

Her kan du lese mer om