FESTKLAR: Åge Hareide og Danmark reiser til VM i Russland stappfulle av selvtillit. Foto: Lars Ronbog / FrontzoneSport

Hareide sprakk etter Bendtner-spørsmål

KØBENHAVN (VG) (Danmark - Mexico 2–0) Åge Hareide risikerte masse spørsmål om hvorfor Danmark ikke scorer mål lenger. Så eksploderte det midt i 2. omgang.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Først en sjelden perle fra Yssouf Poulsen: Leipzig-spissen fikk ballen fra Christian Eriksen (selvsagt), driblet seg vakkert løs på spissen av 16-meteren, vred seg innover og plasserte ballen i lengste kryss med venstre bein.

2–0: Christian Eriksen har øket til 2–0 og feirer med lagkameratene. Foto: Alex Grimm / Getty Images Europe

les også

VM-vrakede Bendtner aktuell for Tromsø-kampen

Deretter løp Christian Eriksen inn bak forsvaret og banket ballen under Guillermo Ochoa, så pekte han på støvelen der han hadde skrevet inn fødselsdatoen til sin fem dager gamle sønn.

«Vi er røde, vi er hvide» dundret utover Brøndby stadion, der drøyt 16.000 høylytte (og øldrikkende) tilskuere ønsket sine helter lykke til på Russland-ferden. Peru venter i første kamp neste lørdag.

– Det er veldig, veldig viktig for laget at vi fikk mål. Hvis det går for mange kamper uten, går det utover selvtilliten, sier Åge Hareide på pressekonferansen, mens fansen synger i loungen noen få meter unna. Hareide må faktisk spørre om noen kan få dem til å dempe seg, og på et tidspunkt måtte han rett og slett avbryte. Han hørte ikke spørsmålet.

Hareide var fornøyd med seieren, men tydelig oppgitt over fokuset på spillerne som ikke er i troppen. Under pressekonferansen fredag sa han at han «ikke forstår dansk presse», og da han lørdag kveld ble spurt om hva han hadde å si til at Nicklas Bendtner kanskje skal spille for Rosenborg på mandag, hadde han fått nok:

Krevde svar

– Forutsetningen var at han var frisk forrige mandag. Ikke neste mandag. Det vet du. Det var en forutsetning at folk var 100 prosent friske når vi skulle sende inn troppen. Nå er jeg lei av å snakke om folk som er ute av landslagstroppen. Jeg får de forbannede spørsmålene hele tiden. Nå handler det om dem som er med i troppen, freste Hareide.

– De som er utenfor kan svare for seg, men jeg kommer ikke til å kommentere det mer. Nå er det siste gang jeg sier det: Forstår du det nå? Nei, eller ja? spurte han i retning B.T.s journalist, som etter hvert måtte svare: «Ja, jeg forstår.»

Og da var pressekonferansen over.

Hareide var åpenbart irritert på enkelte journalister. Han har også måttet lese, flere ganger, at midtstopper Andreas Bjelland er oppgitt over at han ble vraket på grunn av skade. I Jyllandsposten brukte Bjelland ord som «tarvelig» for å beskrive Hareides avgjørelse.

Rasmus Dam Nielsen heter mannen som fikk den korte, men intense, skyllebøtten fra Hareide:

– Jeg føler ikke at han var sint på meg personlig. Man kunne se at han var litt irritert under hele pressekonferansen, og det er nok mer at han er generelt oppgitt over alle spørsmålene om spillere som ikke er med i VM, som Wass og Bjelland og Bendtner. Jeg bryr meg ikke om at han ble sint på meg, men synes det er litt merkelig at han reagerer slik, at han orker å bruke så mye energi på det etter en flott 2–0-seier, sier B.T.-journalisten til VG.

FIKK REFS: B.T.-journalist Rasmus Dam Nielsen. Foto: Trond Johannessen

Og danskene reiser stappfulle av selvtillit til VM, etter råsterke 15 strake kamper uten tap.

Perfekt!

les også

Salah stusser over Ramos-utspill: – Det er morsomt

Det har vært litt problematisk foran mål i det siste. Etter 4–0 hjemme over Polen og 5–1 borte over Irland i fjor høst, hadde det blitt 0–0 mot Chile, 1–0 over Panama og 0–0 mot Sverige denne våren. Imonerende bakover, litt skremmende fremover.

TAKK FOR KAMPEN: Javier Hernandez og Andreas Christensen etter oppgjøret på Brøndby stadion. Foto: Alex Grimm / Getty Images Europe

les også

Tallenes tale: Dette laget vinner VM

Pluss content

Lenge så det ut til at det ikke skulle lykkes denne kvelden heller. Christian Eriksen var tilbake etter mandagens fødsel, og han viste raskt hvor skummel han er, både som pasningslegger og med et par skarpe langskudd før pause.

Aller farligst var det da Borussia Dortmund-klare Thomas Delaney brøt på midten, løp gjennom forsvaret og var helt fri med Ochoa, men keeperen vant den duellen.

les også

Åge Hareide: Dette er mine ti største øyeblikk og fem verste nedturer

Pluss content

Sveriges VM-motstander Mexico hadde noen muligheter i sluttminuttene, Javier Hernandez kom inn og traff stolpen, men meksikanerne ble litt lette foran mål. Nå reiser de til VM for å bli kvitt sin store forbannelse: Å komme seg forbi 8-delsfinalen. Seks ganger på rad har de gått videre fra gruppespillet, men hver gang har det stoppet etter en kamp i cupspillet.

Danmark reiser også for å gå videre fra gruppespillet, og det ser meget lovende ut foran åpningen mot ikke helt «Mexico-ulike» Peru om syv dager. Danskene var gode etter pause, og innbytterne Martin Braithwaite og Kasper Dolberg viste gryende VM-form.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder