PÅ VEI BORT: Alexander Sørloth, her under en landslagssamling med Norge. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kilder til VG: Sørloth på vei til belgiske Gent

Lite spilletid og mer konkurranse på spissplass gjør at Alexander Sørloth (23) forlater Crystal Palace til fordel for Gent når overgangsvinduet åpner i januar.

Det opplyser kilder til VG. Etter det VG kjenner til skal det være snakk om en låneavtale som strekker seg ut 2018/19-sesongen.

Sørloth har fått lite spilletid under Roy Hodgson i Crystal Palace. Det har bare blitt én scoring og én målgivende pasning for The Eagles, og denne sesongen står han med fattige 173 spilleminutter i Premier League.

les også

Solskjær-festen fortsetter etter ny storseier: – Det er slik vi ønsker å spille

Men i Gent, hvor landslagskollega Sigurd Rosted spiller, vil han jobbe med en som kjenner ham godt. Gents trener er Jess Thorup, som jobbet med Sørloth i Midtjylland. Der scoret den norske spissen 15 mål på 26 kamper.

Gent er i skrivende stund nummer syv i den belgiske toppdivisjonen.

Sørloth har tidligere uttalt til VG at han er åpen for å forlate Crystal Palace dersom det ikke ble mer spilletid:

Historien kunne vært annerledes

TV 2-kommentator Kasper Wikestad tenker tilbake på det feilaktig annullerte Sørloth-målet på Stamford Bridge forrige sesong, og mener historien til Sørloth på Selhurst Park kunne vært så annerledes.

les også

Landslaget bekrefter: Nyland har røket akillesen

– Å være spiss i den situasjonen han har vært i er en av de vanskeligste situasjonene man kan være i. Han kom veldig godt i gang, men så fikk han en skade som satte ham ut av spill. Så startet han denne sesongen uten tillit – til tross for en svært god pre-season. Nå er det bare korte innhopp hvor han er 100 prosent avhengig av å ta vare på sjansene, og med det presset det medfører ... Det tror jeg er en utrolig kinkig situasjon, sier Wikestad til VG.

Mens Sørloth sliter i England, er det i hvert fall en annen nordmann som kan glede seg over tingenes tilstand:

Hodgson bekreftet søndag at Dominic Solanke kan være på vei inn fra Liverpool på lån – og Daily Mail hevder at Solanke allerede har gjennomført den medisinske testen, og at en låneavtale dermed er nært forestående.

Wikestad mener Solanke ikke er noen oppgradering for Palace sin del, til tross for at Hodgson mener at Solanke «utgjør en offensiv trussel, og har de kvaliteten vi ser etter».

– I mine øyne er ikke Solanke en oppgradering eller en bedre spiss, men man kan aldri vite. Hvis Solanke kommer inn og får en kanonstart, scorer mål tidlig og kommer inn i flytsonen vil han være en oppgradering.

PALACE-KLAR? 21 år gamle Dominic Solanke har scoret ett mål på 27 kamper for Liverpool. Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Ute av kamptroppen

– Spissbusinessen er veldig tilfeldig. Vi har sett det i en million tilfeller. Spisser som har vært i fem ulike klubber uten å score, så løsner det plutselig. Kanskje er det det håpet Palace sitter med, sier Wikestad.

les også

Serieleder Liverpool valset over Arsenal

Nå har ikke Sørloth vært i troppen i de to siste kampene, og i kampen før det, mot Manchester City, var han ubenyttet reserve.

Hans eneste scoring for The Eagles kom i ligacupkampen mot Swansea tidligere i høst – én av få kamper hvor han har startet og spilt hele oppgjøret.

Mangelen på spilletid førte til at han ble vraket fra Lars Lagerbäcks landslagstropp – før han ble hentet inn grunnet skadeforfall.

les også

Alsaker om situasjonen til «Moi»: – Kjipt på alle måter

– Da er det også typisk at han brenner de to svære sjansene mot Kypros også, sier Wikestad.

Sørloth sa følgende om missene etter kampen:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder