FERDIG: Molde-sjef Ole Gunnar Solskjær (t.h.) må klare seg uten sin toppscorer Björn Bergmann Sigurdarson. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Slik vil Molde bruke Sigurdarson-pengene: – Ønsker å ta opp jakten på RBK

De har mistet sin toppscorer Björn Bergmann Sigurdarson (26). Men Molde har likevel troen på at de kan utfordre Rosenborg.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over to år gammel

– Vi må nok bli noen hakk bedre om vi skal klare det, men det er definitivt en målsetning. Det er litt avgjørende hvordan du lykkes med spillerlogistikken, men ja: Vi ønsker å ta opp jakten på RBK, sier administrerende direktør Øystein Neerland til VG.

Få oversikt: Slik lader Eliteserie-lagene opp til 2018-sesongen

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Men dagen før sesongoppkjøringen starter i Molde, er klubben åpenbart svekket sammenlignet med fjorårssesongen: Sigurdarson, lagets toppscorer med 16 Eliteserie-mål forrige sesong, har signert for russiske FC Rostov.

Vil reinvestere

Selv om overgangssummen ikke er kjent, er det grunn til å tro at moldenserne sitter igjen med et betydelig utbytte. For en islandsk landslagsspiller med to år igjen av kontrakten selges neppe for småpenger til pengesterke russere. Neerland kaller det «en pris som reflekterer Björns verdi».

– Vi vil reinvestere disse pengene, de kommer godt med. Det er vanskelig å finne en direkte erstatter til Björn, men vi ønsker å få på plass en målscorer, sier Neerland.

les også

Solskjær om sølvmillionene: – Du får en god spiller for den summen

I tillegg til Sigurdarson-pengene har Ole Gunnar Solskjær uttalt at pengene fra Eliteserie-sølvet kan gi Molde råd til «en god spiller». Neerland definerer tre klare prioriteter på overgangsmarkedet før Molde-sesongen: Ny spiss for å erstatte Sigurdarson, ny venstreback, og «mer kapasitet på midtbanen».

Foreløpig er det ikke kjent hvilke spisser Molde ser på, men på venstrebacken er det et navn som skiller seg ut: Kristoffer Haugen (23). Viking-spilleren skal, ifølge Stavanger Aftenblad, være i sluttforhandlinger med Molde for en overgang verdt rundt to millioner kroner.

– Haugen er en av flere aktuelle i den sammenhengen, kommenterer Neerland.

OPTIMIST: Molde-direktør Øystein Neerland, her til høyre for Ole Gunnar Solskjær, tror Molde kan utfordre Rosenborg. Foto: Istad, Espen A. / NTB scanpix

Ønsker Eikrem og Normann

På midtbanen er det flere aktuelle navn. Magnus Wolff Eikrem (27) trente med Molde i desember, etter at Malmö-kontrakten utløp, og skal også trene med klubben fremover.

– Vi har et opplagt ønske om å få ham med på laget i 2018. Vi prøver å få det til. Magnus er i tenkeboksen med døren åpen for et utenlandsopphold, men vi ønsker å få dette avklart i løpet av en eller to uker, sier Øystein Neerland.

Han innrømmer at de ønsker å forlenge utlånsavtalen til midtbanetalentet Mathias Normann (21) fra Brighton. I tillegg skal Molde, ifølge Romsdals Budstikke, være i dialog med Burnleys norske midtbanespiller Fredrik Ulvestad (25).

– Vi ser på mange spillere. Norske spillere er selvfølgelig interessant, sier Neerland.

Molde-direktøren bekrefter i tillegg at de ikke skal hente en erstatter for trener Mark Dempsey, som i vinter har signert som hovedtrener i Start.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde

Flere artikler

 1. Molde kjøper Viking-back Kristoffer Haugen

 2. Magnus Eikrem nærmer seg Molde-overgang

 3. Solskjær om «drømmesommeren»: – Vi er høyt oppe nå

 4. Solskjær i samtaler om ny Molde-kontrakt

 5. Eikrem er hjemme i Molde for godt: – Sikker på at vi kommer til å vinne igjen

Fra andre aviser

 1. Molde-direktøren snakker om jakten på superspissen

  Bergens Tidende
 2. Håland kan bli solgt til Italia eller England

  Aftenposten
 3. Solskjær om Haugen-overgangen: – Jeg gleder meg til å hjelpe ham videre i karrieren

  Aftenposten
 4. Solskjær om Haugen-overgangen: – Jeg gleder meg til å hjelpe ham videre i karrieren

  Bergens Tidende
 5. Håland kan bli solgt til Italia eller England

  Fædrelandsvennen
 6. Solskjær om Haugen-overgangen: – Jeg gleder meg til å hjelpe ham videre i karrieren

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no