DØMT FOR VOLD: Nicklas Bendtner fotografert i forbindelse med rettssaken i København 2. november. Foto: MARTIN SYLVEST / Ritzau Scanpix

Bendtner anker likevel ikke voldsdom - må i fengsel

Nicklas Bendtner (30) anker likevel ikke dommen på 50 dager ubetinget fengsel der han ble dømt for vold mot en taxisjåfør i Danmark.

Twitter skriver statsadvokaten i København onsdag ettermiddag:

– Fotballspiller frafaller sin anke. Statsadvokaten i København finner ikke tilstrekkelig grunnlag for å opprettholde sin kontraanke. Byrettens dom er dermed endelig.

Dermed har begge parter droppet anke i saken og dermed er straffen til Bendtner endelig. Det melder også Ekstrabladet, som skriver at fotballspilleren skal i fengsel.

Dermed har saken tatt en annen vending etter at fotballspilleren Nicklas Bendtner, som spiller for Rosenborg, tidligere i måneden ble dømt til 50 dagers ubetinget fengsel. Fotballspilleren anket da dommen på stedet og mente at han handlet i selvforsvar.

– Nicklas er ikke enig i byrettens avgjørelse, men har bestemt seg for å legge saken bak seg, og fokusere på klubben og familien sin. Det er en beslutning jeg har full forståelse for. Utover det har jeg ingen flere kommentarer, sier RBK-stjernens advokat Anders Nemeth til Adressa.

Torsdag forrige uke opplyste statsadvokaten i København via Twitter at også anklageren, som opprinnelig ba om tre måneders straff for Bendtner, anker, det med sikte på en strengere straff.

Siden saken nå ikke ankes, er dommen rettskraftig.

les også

Nicklas Bendtner dømt til 50 dagers ubetinget fengsel

Kan få sone med fotlenke

Bendtner ble dømt til 50 dagers fengsel under rettssaken 2. november. Tidligere har det vært antydet at RBK-spissen kan få sone med fotlenke siden straffen er under 60 dager, men det må skje på dansk jord.

– Det er mulig å søke om fotlenke, men man må oppholde seg i Danmark og ha bolig her, fortalte lektor Henning Fuglsang Sørensen ved juridisk fakultet ved Syddansk Universitet til Adresseavisen etter at dommen fra byretten forelå.

Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug har tidligere sagt at de tar avstand fra voldsepisoden, men at det ikke får følger for dansken i klubben. Det fastholder hun også nå.

– Nicklas har beklaget hendelsen, og han tar sin straff. Dersom vi trår feil, er det viktig at vi tar ansvar for våre handlinger. Nicklas Bendtner har arbeidsforholdet sitt hos oss i Rosenborg Ballklub. Den rettskraftige dommen fra Danmark rokker ikke ved dette. Vi er støttende og tar vare på vår ansatt, sier Moe Dyrhaug i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder